geschilderde woning isoleren? dit is mogelijk! Neem contact op

Geschilderde woningen isoleren

Geschilderde woningen isoleren
 

Ook woningen die geschilderd zijn kunnen wij voorzien van spouwmuurisolatie ook als het verfsysteem een niet dampopen verfsysteem is! Er zijn wel een paar factoren waarbij wij goed gaan kijken of het van goede kwaliteit is want anders zullen wij het afranden om geschilderde woningen te voorzien van spouwmuurisolatie. Dit zijn de verschillende factoren waar goed naar gekeken moet worden.

 

  • Voegwerk controleren

 

Als het bestaande voegwerk van het woonhuis van goede kwaliteit is en er geen openingen in zitten zal de gehele gevel waterdicht zijn. Hierdoor heeft vocht geen kans om in het spouwblad in te dringen. Als het bestaande voegwerk van slechte kwaliteiten bestaan zullen wij het afranden om de spouwmuren te voorzien van spouwmuurisolatie. De gehele voegwerk van het woonhuis moet dus compleet waterdicht zijn.

 

  • De kwaliteit van het huidige verfsysteem

 

Als het voegwerk goed is gekeurd gaan we het huidige verfsysteem controleren want ook dit moet helemaal waterdicht zijn en goed dekkend, ook met een niet dampopen verfsysteem. Ook als de huidige verflaag een niet dampopen verfsysteem is kunnen wij de spouwmuren voorzien van spouwmuurisolatie. Wel zal het huidige verfsysteem goed dekkend moeten zijn zodat regenwater niet achter de coating kan komen. Op het moment dat de verflaag dekkend en schoon is, kan het geen vocht achter de coating komen en is de gevel echt helemaal water dicht.

 

Mocht het huidige schilderwerk niet meer van de allerbeste kwaliteiten zijn is dit ook geen probleem om toch de spouwmuren te voorzien van spouwmuurisolatie ook als dit geen dampopen verfsysteem is. Wel zal dan na het aanbrengen van het isolatie materiaal de geveldelen opnieuw geschilderd moeten worden zodat het gevels weer waterdicht zijn.

 

  • Afwerking van de boorgaten

 

De boorgaten die zijn aangebracht voor het isoleren van de spouwmuren worden door ons afgevoegd, maar dit is nood dezelfde kleur als het bestaande verfkleur dus je gaat allemaal stippen op je huis zien. Deze zullen door de opdrachtgever zelf moeten worden afgewerkt. Dit wordt gedaan door de boorgaten aan te stippen met verf. Als het huidige verfsysteem niet helemaal goed is dan adviseren wij om na het aanbrengen van het isolatie materiaal de geveldelen opnieuw te schilderen zodat deze gevels weer helemaal waterdicht zijn.

 

  •  Ventileren van het woonhuis

 

Elke woonhuis moet geventileerd worden indien deze later is voorzien van spouwmuurisolatie. Dit is nog belangrijker om dit goed in de gaten te houden bij woningen die een niet dampopen verfsysteem hebben. Dit is goed te meten met een hygrometer (vocht meter) het vochtpercentage in de woning moet tussen de 40% en 60% zitten. 40% is aan de droge kant en bij 60% heeft de woning last van teveel vocht. Hierdoor zal de woning meer geventileerd moeten worden. Als dit consequent wordt bijgehouden dan kan er geen vochtproblemen meer ontstaan ook niet bij geschilderde woningen! Vooral in de wintermaanden zal hier extra aandacht aan besteed moeten worden!   

Onder het woonhuis (kruipruimte) zullen wij voorzien van ventilatie. Huidige ventilatie roosters in de gevels komen te vervallen door het nieuwe aangebrachte isolatie materiaal, dit zal ook door ons worden afgevoegd. Op deze plekken worden nieuwe roosters aangebracht zodat het onder de vloer wel kan blijven ventileren. Dit wordt gedaan d.m.v. een gat dat word geboord ( 50 mm) in een hoek van 45 graden naar beneden. In het gat zullen wij een koker plaatsen zodat het isolatie materiaal niet voor het ventilatie gat kan gaan zitten. Aan de buitenkant van de gevel zal een zwart rechthoekig rooster worden gemonteerd op het metselwerk.