Gevelonderhoud Badhoevedorp

Gevelonderhoud Badhoevedorp

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Badhoevedorp op de Leibnizstraat 2 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  1.  Bestaande voegwerk stofarm verwijderd.
  2.  Metselwerk is gereinigd d.m.v. steam + reinigen.
  3.  Nieuw voegwerk aanbrengen t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
  4.  Gevels beschermen met gevel impregneer. (impregneren vloeibaar)
  5.  Het verzorgen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen is noodzakelijk om het voegwerk van je gevel duurzaam te herstellen. Kapotte voegen kunnen namelijk vochtproblemen veroorzaken en zorgen ook voor een bouwvallige indruk.

Waarom voegen verwijderen?

Het verwijderen en vernieuwen van voegwerk wordt vaak toegepast bij oude en verduurde gevels. Indien je kapotte voegen niet laat herstellen, zal de buitenmuur last krijgen van vocht en vorst. Het slijpen zelf is noodzakelijk zodat de nieuwe voegen voldoende ruimte hebben om zich te hechten. Het uitslijpen gebeurt dan ook tot aan de gezonde metselspecie. Indien men de voegen onvoldoende uitslijpt zal het voegwerk er snel weer uitvallen. (vraag een vrijblijvende offerte aan)

Esthetische voordelen

Naast het praktische nut, zijn er ook nog een aantal esthetische voordelen. Je gevel ziet er weer als nieuw uit wat de verkoopwaarde vast ten goede komt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een hedendaags voegkleur zodat je gevel een complete make-over krijgt.

Belang van voegwerk renoveren

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om twee redenen. Ten eerste is er een esthetisch aspect. Een mooi gevoegde gevel ziet er stukken beter uit dan een gevel waarvan het voegwerk lelijk gebarsten of gescheurd is. Ten tweede is goed voegwerk van belang omdat het de gevel beschermt tegen weersinvloeden.

Welk voegsel gebruiken bij het renoveren van voegwerk?

Het is belangrijk dat de juiste soort voegmortel wordt gebruikt. Hoe deze voegspecie is samen gesteld hangt af van de eisen die eraan worden gesteld. Door te variëren in de verhouding cement, zand en kalk kan men verschillende hardheden bereiken. Door gebruik te maken van verschillende voegtechnieken kan men ongeveer twaalf typen voegen creëren. Voorbeelden hiervan zijn: verdiepte voeg, platte voeg, uitspringend, gekamd, vol en getamponneerde voegen. De platte dichtgestreken voeg wordt overigens het meest toegepast bij woningen.