gevelonderhoud Mijdrecht .n.a.v. slechte onderhouden gevels

Gevelonderhoud Mijdrecht

Opnieuw voegen

 

Het voegwerk van het woonhuis is bij voorinspectie gebleken dat deze van matige tot slechte kwaliteiten waren. Waarvan het voegwerk van de regenkanten echt slecht zijn. Hierdoor hebben wij de bewoners geadviseerd om het gehele voegwerk compleet te vervangen. Platvol voegwerk gaat gemiddeld genomen 30 tot 40 jaar mee. Als de gevels in het verleden niet zijn beschermt met gevel impregneer is het voegwerk na 40 jaar echt aan vervanging toe. Het huidige voegwerk zullen wij verwijderen met hakbeitels of eclectische slijptollen.

Het bestaande voegwerk wordt stofarm verwijderd d.m.v. stofzuigers. Hierdoor voorkomen we overlast in de omgeving voor mens en milieu. Voordat we opnieuw gaan voegen zullen we altijd een proefvlak opzetten voor de kleurbepaling, dit is dus helemaal aan te passen aan u wensen!

 

Zandstralen

 

Nadat het bestaande voegwerk is verwijderd kunnen wij starten met het reinigen van de betreffende geveldelen. Bij deze woning is ervoor gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. zandstralen. Hierdoor krijgt de woning zijn originele kleur weer terug. Metselwerk en voegwerken raken door atmosferische vervuilingen verkleurd. Dit geeft na jaren een grauw aanzicht aan je gevels. Dit valt niet echt op omdat de gehele straat vervuild raakt. Maar als het 1 maal gereinigd is zal de gehele straat jaloers zijn op je uitstraling van u ‘nieuwe’ woning. Het metselwerk wordt gezandstraald d.m.v. het Torbo straal systeem dat met lage druk en met een ronde grind korrel de betreffende geveldelen polijst. Door de combinatie van zand, water en een lage straaldruk,  welke kan worden geregeld d.m.v. een doseer ventiel is de schade aan de ondergrond vrijwel uitgesloten.

Omdat de gevels worden gereinigd met zand en water tegelijk zal de omgeving ook geen last hebben van overlast. Dit komt ten goede voor mens en milieu.

 

Spouwmuurisolatie

 

Het woonhuis is gebouwd voor 1974, dit betekend dat het woonhuis vanuit de bouw niet is voorzien van spouwmuurisolatie. Bij inspectie is ook gebleken dat de gehele spouwmuur nooit is geïsoleerd of later is voorzien van spouwmuurisolatie. Er worden kleine openingen geboord in het voegwerk om zo het isolatie materiaal in de spouwmuren te kunnen blazen.

Op de erfscheiding zullen wij borstels plaatsen zodat het isolatie materiaal niet naar de buren toe kan verplaatsen. T.b.v. ventilatie naar de kruipruimte toe zullen wij aan aantal roosters boren. Dit is noodzakelijk zodat de kruipruimte geventileerd blijft, verdere ventilatie van u woonhuis moet u zelf voor zorgen d.m.v. ramen of roosters open te zetten.

Omdat het gehele voegwerk compleet wordt vervangen werken wij de boorgaten van het isoleren weg achter het nieuwe voegwerk, hierdoor krijgt de gevel een mooiere uitstraling.

 

Schoorsteen onderhoud

 

Het voegwerk van de schoorsteen wordt ook compleet vervangen, het metselwerk wordt gezandstraald en de hoed van de schoorsteen wordt schoongespoten.

De hoed van de schoorsteen wordt gecontroleerd of deze nog vast zit, mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij dit herstellen of in het ergste geval vervangen. Hierdoor voorkom je regenindringing van bovenaf. Als de cement deklaag weer helemaal waterdicht is en is uitgehard wordt die nog na -behandeld met filcoat. Dit is een coating die voorkomt dat regenwater kan indringen. (het is het zelfde als impregneer) alleen impregneer kan niet tegen horizontale vlaktes dus vandaar dat de hoed van de schoorsteen anders wordt afgesmeerd.

Het lood van de schoorsteen wordt gecontroleerd op gebreken. Kleine haarscheurtjes worden beplakt met loodplakkers. Lood dat echt kapot is wordt compleet vervangen voor nieuw lood.

Naderhand wordt de schoorsteen voorzien van een impregneer zodat ook de schoorsteen water afstotend is. De schoorsteen wordt met een speciale impregneer paste afgewerkt, dit wordt gedaan omdat je niet gemakkelijk erbij kan komen en deze impregneer is een stuk krachtiger dan de gevel impregneer maar bij een schoorsteen is er sowieso andere wind en regen belastingen.   

 

Impregneren metselwerk

 

Als het metselwerk is gereinigd en het nieuwe voegwerk is aanbracht adviseren wij op de betreffende geveldelen te beschermen met gevel impregneer. Dit is een beschermlaag dat voorkomt dat regenwater kan indringen via het metselwerk en voegwerk. De beschermlaag voorkomt dat water kan indringen in een periode van 10 jaar.

Helaas wordt de toplaag afgebroken door Uv-stralingen en zure regen maar tijdens het impregneren van de gevels drinkt de impregneer meerdere millimeters de gevels in. Dus de regen kan na 10 jaar niet doorslaan naar binnen maar op het moment dat de toplaag weer vocht opneemt zal de gevels ook weer vervuiling aantrekken en zal het voegwerk ook weer worden aangetast. Dus voorkom grotere kosten en impregneer optijd je woning! Ook een nieuwbouw woning.

 

10 Jaar garantie

 

Op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar.  

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.