Gevelonderhoud Mijdrecht

In Mijdrecht staan onder andere 3 flats van woningbouw vereniging Groenwest. Ze vroegen ons of wij een inspectie kunnen uitvoeren betreft de huidige staat van de spouw ankers. Dit zijn ankers die tijdens de bouw van het complex de buitenmuur met de binnenmuur vast zet.

Bij inspectie is gebleken dat de huidige norm niet word gehaald door verschillende factoren. Zo zijn er te weinig spouwankers aangebracht aangezien de huidige norm anders is dan die van 50 jaar geleden! De huidige ankers vertonen een roestvorming en breken daardoor in de loop der jaren.

Dit kan problemen opleveren wanneer wij te maken krijgen met zware stormen. Je hoort wel eens op het nieuws dat geveldelen loskomen te zitten of zelf instorten!

Wij hebben per flat ruim 1.500 spouwankers aangebracht. We boren kleine openingen van 6 mm door de baksteen heen, door de spouw en ongeveer 5 cm door de binnenmuur heen. Daarna zullen wij op het gaatje de spouwanker plaatsen en die word er door zijn wokkelvorming in de muren gedraaid/ geslagen. Nadat de spouwanker is aangebracht zullen wij het gaatje afvoegen in dezelfde kleur als het metselwerk!