gevelonderhoud Vinkeveen n.a.v. lekkage. 10 jaar garantie

Gevelonderhoud Vinkeveen

Advies / constatering

Bij voorinspectie gaven de bewoners te kennen dat ze last hebben van vochtdoorslag en schimmels aan de binnenkant van de woning. Het voegwerk aan de zijgevel van het woonhuis is in de loop der jaren verzand door weersinvloeden. Het regenwater dat de gevel opneemt en uitstoot gaat jaren goed. Maar na 30 a 40 jaar is het beste wel eraf van het huidige voegwerk. Daarom hebben wij de bewoners op Aertsveld 72 in Vinkveen geadviseerd om het gehele voegwerk te vervangen van de zijgevel en te beschermen met gevel impregneer.

 

Opnieuw voegen

Het bestaande voegwerk dat wij verwijderen doen wij d.m.v. stofafzuiging. De fijnstof wordt direct bij de beitels afgezogen, dit komt ten goede voor mens en milieu. Het nieuwe voegwerk dat we aanbrengen kan met verschillende kleuren worden aangebracht. Wij zullen dan ook altijd een proefvlak opzetten en overleggen met de opdrachtgever welke kleur het moet worden. Wij kunnen diverse soorten voegwerk aanbrengen.

–          Platvol geborsteld voegwerk

–          Terug liggend voegwerk

–          Verdiept voegwerk

–          Schaduwvoeg

–          Knipvoeg

–          Snijvoeg

–          Klop voegwerk

 

Reinigen van metselwerk

Als het bestaande voegwerk is verwijderd zullen wij het metselwerk gaan reinigen. Het reinigen met heet water van gevels geeft meerdere voordelen:

–          De oppervlakte is stofvrij. (goede hechting voor nieuw voegwerk)

–          Metselwerk is ontdaan van algen en mossen aangroei. (mooiere uitstraling)

–          Gevel impregneer kan goed indringen. (goede hechting voor gevel impregneer)

De druk van het reinigen wordt ter plaatsen afgesteld zodat schade aan ondergronden is uitgesloten. Het temperatuur van het water loopt op tot 150 graden heet water. Hierdoor wordt de gevel als het ware schoongebrand zonder schade aan de ondergronden.

 

Impregneren van de buiten gevels

Nu het metselwerk is gereinigd met heet water en er nieuwe voegenzijn aangebracht. Kunnen wij starten met het impregneren van de gevels. Het voegwerk dient eerst voldoende uitgehard te zijn voordat wij de gevel impregneer kunnen aanbrengen. De gevel wordt in zijn geheel dicht gevloeid met het vloeistof gevel impregneer. Nu is het metselwerk voldoende verzadigd. Na uitharding van het impregneer zal u merken dat het metselwerk en voegwerk droog zal blijven na een regenbui.  

10 Jaar garantie

Op de geleverde diensten geven wij 10 jaar garantie!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.