Spouwmuurisolatie

Flinke besparing

Spouwmuurisolatie levert een flinke besparing op. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. U bespaart op uw energiekosten en het verhoogt de waarde van uw huis. Wij geven 10 jaar garantie op spouwmuurisolatie en de werkzaamheden worden meestal binnen één werkdag uitgevoerd. 

 

Wat is een spouwmuur

Onder een spouwmuur verstaan we de muur van een huis, die is opgebouwd uit een binnen en buitenmuur met een tussenruimte. Die tussenruimte heet de spouw en is bedoeld om vochtdoorslag van buitenaf te voorkomen. Is de spouw niet geïsoleerd, dan verliest het huis via de spouw onnodig veel warmte.

Oudere woningen van voor de jaren 70 hebben geen spouwmuurisolatie. In de jaren 70 is begonnen met spouwmuurisolatie in verband met de oliecrisis. Bij slechts een bescheiden deel van alle woningen is achteraf alsnog isolatie aangebracht.

Woningen van vóór 1975 hebben geen spouwmuurisolatie en woningen waar vóór 1989 spouwmuurisolatie is aangebracht zijn voor verbetering vatbaar.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie per m2
De kosten voor spouwmuurisolatie verschillen per isolatie-expert. Er zit natuurlijk ook verschil in kosten per type woning. Daarom kunt u het best rekenen met een prijs tussen de € 23,- en € 31,- per vierkante meter (m2).

Vraag naar een vrijblijvende offerte en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gemiddeld aantal m2 geveloppervlak van diverse woningtypen:

  • Appartement: 25 m2
  • Tussenwoning rijtjeswoning: 60 m2
  • Hoekwoning rijtjeswoning: 90 m2
  • 2-onder-1 kap huis: 100 m2
  • Vrijstaand huis: 150 m2

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bespaart elk jaar gemiddeld 9 tot 11 m3 gas, voor elke m2 gevel. Door een lagere energierekening zijn de kosten bij een gemiddelde woning binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.

Soorten spouwmuurisolatie

In de meeste gevallen wordt glaswol of steenwol toegepast. HGT Midden-Nederland - Geveltechniek werkt hoofdzakelijk met minerale (steen-)wol Knauf Supafil HR++ vanwege een aantal voordelen:

  • betere en zeer hoge isolatiewaarde
  • neemt geen water op
  • verzakt niet door vocht
  • onderhoud is overbodig
  • onbrandbaar

Voor het inspuiten van isolatie in de spouw beschikken wij over speciale machines. Via kleine openingen in de voegen wordt met de juiste dosering, het isolatiemateriaal ingespoten. De gaten worden daarna weer met de juiste kleur voeg gedicht. Bekijk ons filmpje en zie de perfecte vulling van de spouw.

Certificering

Wij zijn SKG-Ikob gecertificeerd om spouwmuren te isoleren. Hier vindt u het certificaat.

Meer informatie

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact op met HGT Midden-Nederland - Geveltechniek. Wij geven 10 jaar garantie op spouwmuurisolatie.