Zandstralen

Met zandstralen wordt met behulp van een compressor, perslucht en water, gritkorrels tegen muren en gevels geblazen. Er mogen alleen speciale zandsoorten gebruikt worden, zoals Carnet en Eurovinesse (ronde hoogovens korrels). Zandstralen is een van de meest effectieve manieren van reinigen als het om bakstenen muren gaat. In feite wordt de muur met zandstralen gepolijst en hierdoor krijgt de muur de originele kleur terug. Helaas is niet elke muur geschikt om te zandstralen.

Zandstralen is één van de meest effectieve vormen van gevelreiniging. Bij uitstek geschikt bij:

  • ernstig verontreinigde gevels, met diep ingedrongen vuil
  • verwijderen oude pleister lagen
  • verwijderen zwarte aanslag

Verantwoord zandstralen

Het is belangrijk om het zandstralen van gevels door een professionals te laten uitvoeren. HGT Midden-Nederland - Geveltechniek kent de regels en milieurichtlijnen, en handelt daar ook naar. Het straalmiddel wordt opgevangen en vervolgens naar een afval verwerkingsbedrijf gebracht. Uiteraard zorgen wij ervoor dat na het zandstralen, alles netjes wordt achtergelaten. Dat hoort bij onze service.

Stoomreinigen

Stoomreinigen doet wonderen voor de uitstraling van gebouwen, huizen en bedrijfspanden. Overheidsgebouwen, zoals gemeentehuizen hebben een imposante uitstraling. Deze horen er goed en verzorgd uit te zien. Regelmatige reiniging is noodzakelijk en met stoom reinigen is een effectieve methode. Stoomreiniging is relatief goedkoop en milieuvriendelijk, en zorgt ervoor dat de gevel voor een langere tijd vrij is van mossen, algen en andere vervuilingen.

Hoe werkt stoomreinigen?

De reiniging met stoom gebeurt door met behulp van een hogedrukreiniger de stoom onder beheerste druk tegen de gevel te spuiten. Water wordt verwarmd (maximaal 150 graden C) en de druk (maximaal 180 bar stoomdruk) is laag. De combinatie van warmte en druk zorgen ervoor dat het vuil loslaat en wordt weggespoeld.

Gevels die bestaan uit steen komen voor deze methode in aanmerking. Diep doorgedrongen vuil kan niet met stoom worden gereinigd. Daarvoor zijn andere methodes beschikbaar, zoals zandstralen.

Met gepaste druk en heet water reinigen

De techniek ‘met gepaste druk en heet water reinigen’ wordt vooral toegepast om huizen te reinigen die geverfd zijn. Om geschilderde muren weer in hun oorspronkelijke staat te brengen, behandelen we ze met een biologisch afbreekbaar middel. Afhankelijk van de situatie kan de inwerking tussen de 1 en 24 uur in beslag nemen. Daarna wordt de verf voorzichtig met een hogedrukreiniger verwijderd. Afhankelijk van de dikte van de verflaag moet die behandeling soms meerdere keren worden herhaald.

Heeft u vragen over onze reinigingstechnieken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact op met HGT Midden-Nederland - Geveltechniek.