lekkage verholpen aan schoorsteen in wilnis! HGT geveltechniek

Schoorsteen renovatie Wilnis

Schoorsteen renovatie 

In Wilnis op de Pastoor Kannelaan 17 heeft de bewoner al jaren last van lekkage, bij inspectie is gebleken dat de schoorstenen geen openstootvoegen heeft boven het lood en dat de schoorsteen vocht doorslaat! Het voegwerk is nog vrij goed! Onze aanpak is als volgt:

– Metselwerk wordt gereinigd d.m.v. stoomcleanen. 

– Openstootvoegen aanbrengen boven het lood.  

– Hoed van de schoorsteen afsmeren.  

– metselwerk en voegwerk beschermen met gevel impregneer!

 

Wij zullen het metselwerk van de schoorstenen reinigen d.m.v. stoomcleanen. Met stoomcleanen kunnen wij de werkdruk verlagen naar 80 bar en het water verwarmen tot 100 graden aan de norsel. Dit zorgt ervoor dat alle algen en mossen doodbranden maar het voegwerk onbeschadigd blijft!

Mocht het voegwerk al beschadigd zijn zullen wij dat voegwerk ophakken en vervangen voor nieuw voegwerk!

Boven het lood van de schoorstenen zijn geen openstootvoegen aangebracht, de openstootvoegen zijn juist nodig om het vochttransport te begeleiden naar buiten de schoorsteen. Als de openstootvoegen dicht zijn gezet kan het vocht zich ophopen en dan zoekt het de makkelijkste weg en daardoor heeft deze bewoner lekkage is zijn woning!

De bovenkant van de schoorsteen is afgemeerd met een cement deklaag, deze is in de loop der jaren gaan scheuren. Dit zullen wij repareren en na droging zal de bovenkant van de schoorsteen afgesmeerd worden met een teer laag waardoor water via de bovenkant van de schoorsteen geen kans meer heeft om in te dringen! 

Na droging van de ondergrond zullen wij de schoorstenen een beschermlaag geven. Dit noemen wij impregneren met een speciale gevel impregneer. Deze beschermlaag blijft gedurende 10 jaar actief tegen weersinvloeden. 

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.