N.a.v. lekkage is de zijgevel opnieuw gevoegd en geïmpregneerd.

Gevelonderhoud Uithoorn

Voegen vervangen

Het voegwerk aan de zijgevel van het woonhuis was van slechte kwaliteit toen wij de voorinspectie deden. Wij adviseren daarom oom het voegwerk compleet te vervangen. Wij bestaande voegwerk is uitgehakt d.m.v. pneumatische hakbeitels en elektrische slijptollen tot de diepte van de metselmortel.
Het uithakken van het bestaande voegwerk wordt stofarm uitgevoerd. Dit betekend dat de fijnstof direct bij de hakbeitels wordt afgezogen.

 

Gevelreiniging d.m.v. stoomcleanen.

Nadat het bestaande voegwerk is verwijderd, wordt het metselwerk gereinigd d.m.v. stoomdruk. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk. De tempraturen zullen oplopen tot 150graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen dood branden en kan het latere aangebrachte impregneer product goed indringen.

 

Gevel impregneren

De gevel is opgebouwd uit strengpress stenen. Dit betekend dat de stenen vrij hard, hierdoor kan gewone impregneer (vloeibaar) niet in het metselwerk indringen. Wij gebruiken gevel crème impregneer om het metselwerk te beschermen tegen weersinvloeden. De impregneer crème wordt aangebracht d.m.v. blokkwasten of verfrollers. Als de crème is aangebracht voorkomt het dat regenwater via de geveldelen kan indringen. Deze beschermlaag blijft 10 jaar actief.

 

Spouwmuurisolatie

Wij boren kleine openingen in het voegwerk. D.m.v. een boorpatroon die is uitgezet in de geveldelen kan het isolatiemateriaal overal komen. Wij zullen isoleren met Supafil HR+ (witte wol) Als de spouwmuren zijn geïsoleerd zullen wij nieuw voegwerk aanbrengen, hierdoor valt het boorpatroon weg achter het nieuwe voegwerk. De kosten om de spouwmuren te voorzien van isolatie moet ongeveer terug verdient zijn in 4 a 6 jaar aan stookkosten. (e.e.a. heeft te maken met de spoorbreedte)

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.