Gevel opnieuw voegen Amstelveen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Amstelveen op de Ruys de Beerenbroucklaan 36 , 38 en nr. 40 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 • Bestaande voegwerk stof-arm verwijderen. d.m.v. stofzuigers
 • Het metselwerk reinigen d.m.v. zandstralen (Torbo straalsysteem)
 • Het isoleren van de spouwmuren d.m.v. minerale wol van Supafil HR +
 • Nieuw voegwerk aanbrengen, na-gestreken borstel voegwerk
 • Het renoveren van de schoorstenen
 • Het impregneren van de gereinigde en opnieuw gevoegde geveldelen
 • Het verzorgen van hang en klimmateriaal

Stofvrij uithakken en voegen

Het voegwerk van een woning, gevel of muur bepaald voor een groot deel het aanzicht ervan. En maakt metselwerk helemaal af. Bijna 20% van een muur of gevel bestaat uit voegwerk. Door jaren van weersinvloeden en overige vervuiling wordt het voegwerk aangetast. Delen van de voegen laten los of worden zo poreus dat er vochtproblemen ontstaan.

Slecht voegwerk kan vochtproblemen in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade of schimmel in huis kan ontstaan. Vaak is het daarom noodzakelijk om bestaande voegwerk te vervangen. Het uithakken en/of -slijpen van voegwerk wordt veelal uitgevoerd in combinatie met gevelreiniging en impregneren.

HGT Midden-Nederland B.V.  is gespecialiseerd in het uithakken en/of -slijpen van voegwerk. Met professionele machines wordt het oude voegwerk verwijderd zonder de stenen of metselwerk te beschadigen. Na het verwijderen van het oude voegwerk zal de gevel worden gereinigd en schoongespoeld, dit wordt gedaan  om een stofvrij en schone hechting voor de nieuwe voeg te verkrijgen. Na deze bewerkingen is de gevel klaar om van nieuw voegwerk te worden voorzien. Wij kunnen verschillende voegen aanbrengen, waaronder een ambachtelijke knipvoeg, snijvoeg of platvol doorgestreken voeg.

Zandstralen d.m.v. Torbo straalsysteem

Het unieke van dit straalsysteem is dat het straalmiddel in de ketel wordt vermengd met water. Vroeger werd er gestraald met enkel met zand. Door water aan het zand toe te voegen ontstaat er een mengsel met een veel zachter inslag op de gevel. Hierdoor kunnen we veel gevels stralen zonder de voegen of het metselwerk te beschadigden.

Voordelen van minerale wol en Knauf

 • Hogere isolatiewaarde
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Stof-arm en geurloos, doordat er geen formaldehyde in zit
 • Stevig materiaal, licht van gewicht en flexibel
 • Duurzame samenstelling

Gaat uw voorkeur uit naar isolatie met wol? Schroom dan niet om een afspraak in te plannen voor een isolatie-inspectie (geen kosten!) of om nu alvast wat extra informatie in te winnen over minerale wol of de vragen te stellen die bij u spelen. Onze adviseurs vertellen u graag meer!

De gevel impregneren: wat is dat?

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.

 

Gevels opnieuw voegen

Onderhouden van gevels

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Watersnip 14 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 •  Het bestaande voegwerk verwijderen d.m.v. stofarme afzuigingen.
 •  De gevels zijn gereinigd d.m.v. stoomcleanen.
 •  Nieuw voegwerk aanbrengen t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
 •  Het impregneren van de gereinigd en opnieuw gevoegde geveldelen. (vloeibare basis)
 •  Het verzorgen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Bescherming van de gevel

Sommige huizenbezitters denken dat barsten en scheuren in het voegwerk niet zoveel kwaad kunnen en dat de voegen enkel een esthetisch doel dienen. Dit is een groot misverstand. Het voegwerk wordt aangebracht om het metselwerk te beschermen en om de gevel te beschermen tegen weersinvloeden. Vocht is hierbij vijand nummer 1. Zeker bij vrieskou kan vorst voor schade aan de gevel zorgen. Goed voegwerk zorgt ervoor dat vocht zo min mogelijk in de gevel kan trekken. Heb je last van vocht in de muren door opstijgend vocht dan zullen herstellingswerken niet volstaan en moet je eerst de oorzaak aanpakken.

Belang van gevelreiniging

Het is indrukwekkend hoe een gevel opnieuw straalt wanneer je vuil en aanslag verwijdert. De gevel blinkt opnieuw en het oorspronkelijke karakter komt volledig tot zijn recht. Toch heeft gevelreiniging niet louter een esthetische functie. Wanneer de gevel zodanig aangetast is dat deze zijn vochtwerende functie verliest, krijgt vocht vrij spel op jouw binnenmuren. Door de gevel eerst te reinigen en daarna te beschermen, herstel je zijn vochtwerende functie. Tot slot creëert een grondige gevelreiniging een mooie meerwaarde voor jouw woning.

Bepaal het type vervuiling

Niet alleen de soort vervuiling bepaalt de meest geschikte methode. Ook de ernst en hardnekkigheid van de aanslag zal uiteindelijk bepalen welke methode het beste resultaat oplevert. Een overzicht van de meest voorkomende soorten vervuiling:

 • Algen
  • Groene aanslag op de gevel.
  • Oplossing: stoomreinigen of steam+ reinigen
 • Mos
  • Groeit voornamelijk in de voegen
  • Oplossing: stoomreinigen of steam+ reinigen
 • Kalk
  • Witte aanslag door chemische processen in de stenen en mortel
  • Oplossing: zandstralen of droogstralen
 • Grauwsluier
  • Grijze aanslag door oxidatie in de stenen
  • Oplossing: zandstralen of droogstralen
 • Roet
  • Uitstoot van fabrieken, verkeer of schoorstenen
  • Oplossing: stoomreinigen, steam+ reingen of zandstralen

Laat je gevel meteen beschermen

Wanneer je een gevelreiniging laat uitvoeren is, kies je er best meteen voor om de gevel te beschermen. Door de muren te impregneren breng je een beschermlaag aan die op meerdere vlakken een positieve impact heeft. De muren impregneren:

 • doet je gevel er langer proper en als nieuw uitzien
 • voorkomt doorslaand vocht
 • verhindert dat vuil zich opnieuw kan afzetten

Door je gevel om de 10 jaar te impregneren hoeft deze niet meer gereinigd te worden achteraf.

De gevel impregneren: wat is dat?

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.

 

 

 

Gevelonderhoud Badhoevedorp

Gevelonderhoud Badhoevedorp

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Badhoevedorp op de Leibnizstraat 2 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 1.  Bestaande voegwerk stofarm verwijderd.
 2.  Metselwerk is gereinigd d.m.v. steam + reinigen.
 3.  Nieuw voegwerk aanbrengen t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
 4.  Gevels beschermen met gevel impregneer. (impregneren vloeibaar)
 5.  Het verzorgen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen is noodzakelijk om het voegwerk van je gevel duurzaam te herstellen. Kapotte voegen kunnen namelijk vochtproblemen veroorzaken en zorgen ook voor een bouwvallige indruk.

Waarom voegen verwijderen?

Het verwijderen en vernieuwen van voegwerk wordt vaak toegepast bij oude en verduurde gevels. Indien je kapotte voegen niet laat herstellen, zal de buitenmuur last krijgen van vocht en vorst. Het slijpen zelf is noodzakelijk zodat de nieuwe voegen voldoende ruimte hebben om zich te hechten. Het uitslijpen gebeurt dan ook tot aan de gezonde metselspecie. Indien men de voegen onvoldoende uitslijpt zal het voegwerk er snel weer uitvallen. (vraag een vrijblijvende offerte aan)

Esthetische voordelen

Naast het praktische nut, zijn er ook nog een aantal esthetische voordelen. Je gevel ziet er weer als nieuw uit wat de verkoopwaarde vast ten goede komt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een hedendaags voegkleur zodat je gevel een complete make-over krijgt.

Belang van voegwerk renoveren

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om twee redenen. Ten eerste is er een esthetisch aspect. Een mooi gevoegde gevel ziet er stukken beter uit dan een gevel waarvan het voegwerk lelijk gebarsten of gescheurd is. Ten tweede is goed voegwerk van belang omdat het de gevel beschermt tegen weersinvloeden.

Welk voegsel gebruiken bij het renoveren van voegwerk?

Het is belangrijk dat de juiste soort voegmortel wordt gebruikt. Hoe deze voegspecie is samen gesteld hangt af van de eisen die eraan worden gesteld. Door te variëren in de verhouding cement, zand en kalk kan men verschillende hardheden bereiken. Door gebruik te maken van verschillende voegtechnieken kan men ongeveer twaalf typen voegen creëren. Voorbeelden hiervan zijn: verdiepte voeg, platte voeg, uitspringend, gekamd, vol en getamponneerde voegen. De platte dichtgestreken voeg wordt overigens het meest toegepast bij woningen.

 

 

 

Geschilderde woningen isoleren

Spouwmuurisolatie

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Hofland 62 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 • De spouwmuren voorzien van spouwmuurisolatie.
 • Het aanbrengen van een nieuwe verflaag.

Werkwijze voor spouwmuren isoleren

De spouwmuur isoleren is een klus die heel wat expertise vereist. Er moet namelijk op zorgvuldige wijze een laag isolatiemateriaal in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, aangebracht worden. Meestal past men volgende werkwijze toe:

 

Heeft de woning wel spouwmuren?

Om te beginnen moet nagegaan worden of de woning überhaupt wel spouwmuren heeft. Hiervoor zijn er verschillende indicatoren:

 • het bouwjaar van de woning: werd je woning gebouwd tussen 1920 en 1980? Dan is de kans redelijk groot dat je woning spouwmuren heeft die bij de bouw niet geïsoleerd werden. Sinds ongeveer 1980 is spouwmuurisolatie een standaardklus bij het bouwen van een nieuwe woning.
 • dikte van de muren: als je muren dikker dan 25 cm zijn, heb je waarschijnlijk een woning met spouwmuren. De dikte van je muren kan je bijvoorbeeld controleren bij een raam- of deuropening.
 • bouwplan van de woning: het spreekt voor zich dat ook de bouwplannen van je woning duidelijkheid kunnen verschaffen over het al dan niet aanwezig zijn van spouwen tussen de binnen- en buitenmuren.

Aanbrengen van het isolatiemateriaal

Na bovenstaande voorbereidende werken kan men de spouwmuur daadwerkelijk na-isoleren. Het isolatiemateriaal wordt doorgaans in de spouw geblazen via kleine gaten die in de muur geboord worden. De gaten worden achteraf weer mooi opgevuld in dezelfde kleur zodat je nauwelijks nog sporen van de isolatiewerken ziet. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de gevel meteen wat uitvoeriger te renoveren na de spouwmuurisolatie.

Welk materiaal kiezen?

Wat het beste materiaal is voor het na-isoleren van jouw spouwmuur, is vooral afhankelijk van je budget en de dikte van de spouw. Als je de goedkoopste optie wil, dan kan je de spouwmuur isoleren met glaswolvlokken. EPS-parels zijn niet zoveel duurder en halen ook een goede isolatiewaarde. PUR-schuim is vooral geschikt voor dunne spouwen; dankzij de uitstekende isolatiewaarde zorgt het zelfs in beperkte dikte voor een goede isolatielaag.

Gevel renoveren na spouwmuurisolatie

Laat je je spouwmuur isoleren, dan kan je vervolgens ook een gevelrenovatie uitvoeren om het uitzicht van je woning te verbeteren. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden:

Voegwerk renoveren na spouwmuurisolatie

Als het voegwerk van de gevel in slechte staat is, kun je het herstel hiervan goed combineren met spouwmuurisolatie. Om het isolatiemateriaal in de spouw te kunnen aanbrengen moet men immers flink wat gaten in het voegwerk van de buitenmuur boren. Deze klus kan goed samengaan met het renoveren van de voegen zodat de gevel er na afloop weer als nieuw uitziet en de boorgaten nog nauwelijks zichtbaar zijn.

 

 

 

Woning opnieuw voegen

Gevelonderhoud Mijdrecht

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Briljant 2 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 1. Bestaande voegwerk stofarm verwijderen met pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen.
 2. Het metselwerk reinigen d.m.v. stoom cleanen.
 3. Nieuw voegwerk aanbrengen d.m.v. terugliggend doorgestreken voegwerk.
 4. Het metselwerk en voegwerk beschermen met gevel impregneer.
 5. Het verzorgen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Voegen verwijderen

Brokkelen de voegen van jouw gevel af, zijn ze niet meer proper te krijgen, …? Dan doe je er goed aan ze te vervangen door nieuwe voegen. Niet alleen om esthetische redenen, maar ook om de gevelconstructie te beschermen. Voor je nieuwe voegen kan plaatsen, moet je de oude natuurlijk eerst verwijderen. Oude voegen verwijderen kan door middel van uithakken of uitslijpen.

Combineer voegwerken met een gevelreiniging

Laat je voegen verwijderen, dan is het aangeraden om die werken te combineren met een gevelreiniging. Zo’n gevelreiniging maakt het makkelijk om de voegen te verwijderen. Tenslotte staat nieuw voegwerk ook mooier bij een schone gevel.

Welke type gevelreiniging het meest geschikt is, is afhankelijk van de gevelbekleding en de mate van vervuiling. Het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode toe te passen om zo schade aan de gevel te voorkomen en een mooi resultaat te garanderen. Tip: Vraag HGT Midden-Nederland B.V. op advies. Wij weten dankzij onze jaren lange ervaringen precies welke gevelreinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw gevel.

Gevel opnieuw voegen

Na het verwijderen van het oude voegwerk is het belangrijk om de gevel zo snel mogelijk opnieuw te laten voegen. Zonder voegen is de kans op schade aan de gevel namelijk groot.

Je kan kiezen uit verschillende types voegen. Welk type je kiest hangt vooral af van je budget en de gewenste look. Een overzicht van enkele populaire keuzes:

 • Platvolle voeg: steekt niet uit, maar is gelijk gestreken met de voorzijde van de metselstenen.
 • Platvolborstelwerk: platvolle voeg afgewerkt met een borstel.
 • Verdiepte voeg: ligt een paar millimeter dieper dan de voorzijde van de metselstenen. Het geeft de gevel een schaduweffect.
 • Schaduwvoeg: is schuin afgesneden, wat de gevel een schaduweffect geeft. Gezien de schuine afsnijding is een schaduwvoeg arbeidsintensiever om aan te brengen dan een verdiepte voeg.
 • Knipvoeg: ingesneden (de voeg is aan 2 kanten met een voegijzer of een mesje schuin afgesneden) en steekt uit tov de voorzijde van de metselstenen.
 • Snijvoeg: ingesneden (de voeg is aan 2 kanten met een voegijzer of een mesje schuin afgesneden) en komt gelijk met de voorzijde van de metselstenen.

Gevel impregneren

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is met mossen of algen, dan is de gevel impregneren een goede oplossing. Hierdoor is deze jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

4 redenen waarom je buitenmuren impregneren zinvol is

1) De gevel impregneren is door de waterafstotende laag een oplossing voor en een bescherming tegen doorslaand vocht. Als gevolg hiervan wordt ook vorstschade in de buitenmuur vermeden; bij niet-geïmpregneerde gevels kan het water in de muur trekken en bij vriesweer uitzetten, wat barsten en scheuren kan veroorzaken.

2) Je gevel blijft langer proper. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat mossen, algen en ander vuil zich minder makkelijk op de buitenmuur kunnen vastzetten. Als er toch wat vuil op de muur ontstaat, kan je dit makkelijker verwijderen dan bij niet-gehydrofobeerde gevels.

3) De levensduur van de gevel wordt verlengd. Aangezien de buitenmuur dankzij het impregneren minder te lijden heeft onder de weersomstandigheden, kan je uitgaan van een langere levensduur.

4) Een propere en tegen vocht beschermde gevel betekent een waardevermeerdering voor je woning.

 

 

Gevelonderhoud Diemen

Gevelonderhoud Diemen

Op de Groote Peel 75 in Diemen heeft HGT Midden-Nederland B.V. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 •  Bestaande voegwerk verwijderen met fijnstof afzuigingen.
 •  Gevelreiniging d.m.v. steam+ reinigen.
 •  Nieuw voegwerk aanbrengen t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
 •  Gevel impregneren. (de gevels vochtwerend maken)

Wanneer kan de muur gevoegd worden

Wanneer u een muur kunt voegen, is afhankelijk van de situatie waarmee u te maken heeft. Als het om een bestaande muur gaat die opnieuw gevoegd dient te worden, kan men met het voegen beginnen zodra de oude voeg is verwijderd. Wanneer het een nieuwe muur betreft, is het raadzaam minimaal 2 weken te wachten nadat de muur is gemetseld. Dit is van belang omdat hiermee de kans op krimp- en zetscheuren wordt voorkomen. Ook de kans dat u te maken krijgt met witte aanslag (chemische reactie) op de gevel die niet of nauwelijks zal verdwijnen, wordt hiermee afgenomen.

Kleurverschillen in het voegwerk voorkomen
Om kleurverschil in het voegwerk te voorkomen, is het aan te raden om met één partij cement te werken. Daarnaast kan kleurverschil in het voegwerk komen door verschil van hoeveelheid water bij het aanmaken van de voegmortel, de weersomstandigheden tijdens het uitharden van de voeg en/of wateronttrekking door de stenen.

Het voegen van de muur

Zorg ervoor dat de voegen in de muur schoon zijn. Wanneer u met een oude muur te maken heeft, kunt u de bestaande voegen met een slijpschijf of hamer en beitel verwijderen. De oude voeg dient te circa 1 cm verwijdert te worden. Bij een nieuwe muur is de voeg meestal al uitgekrabd. een vakman nodig? wij kunnen u helpen, vraag een offerte aan, wij komen vrijblijvend langs om de situatie te bekijken, beoordelen, inmeten. Aan de hand van deze gegevens zullen wij een offerte opstellen.

Impregneren

Het crème impregneermiddel is waterafstotend en sterk geconcentreerd. Deze crème heeft een diep indringend vermogen en laat bij het aanbrengen geen kleur achter. Het crème impregneermiddel is aan te brengen met een verfroller, kwast of een spuit.

 

HGT Midden Nederland

Onderhoud aan schoorsteen

Schoorsteenonderhoud

HGT Midden – Nederland B.V. heeft in Vinkeveen op de Loopveltweg 51 en 53 de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 1.  De zuid en west geveldelen opnieuw gevoegd.
 2.  De schoorsteen gerenoveerd n.a.v. lekkage.
 3.  Het metselwerk van het gehele woonhuis gereinigd d.m.v. steam+ reinigen.
 4.  Het impregneren van de gereinigde en opnieuw gevoegde geveldelen.
 5.  Het plaatsen van steigerwerk.

Schoorsteen

Wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van schoorstenen van zowel monumentale panden als reguliere panden.

Schoorsteen inspectie en renovatieHet is verstandig om uw schoorsteen eens in de vijf jaar van binnen- en buitenzijde te laten controleren om grote gebreken te voorkomen. In deze lijst staan de meest voorkomende problemen.
• Kapotte en los zittende voegen
• loszittende stenen
• Gescheurd en loszittend loods lappen

• Gescheurde cementte bovenkant
• Roet aanslag
• Gescheurde of los zittende kappen
• Vogelnesten in de kanalen
• De dakpannen rond de schoorsteen af gezakt of gescheurd
• Vocht doorslag van stenen en voegen

Impregneren
Een baksteen van de schoorsteen bestaat uit allemaal kleine gaatjes.
Deze werken als een spons en zuigen het regenwater op.
Met de vrieskou bevriest de baksteen waardoor deze schade kan oplopen.
Vandaar dat de schoorsteen om de 10 jaar geïmpregneerd dient te worden.
Met impregneren worden deze kleine gaatjes verstopt zodat de steen niet meer zuigt maar het vocht er netjes van af loopt.

Kapotte cement bovenplaat van de schoorsteen
Deze plaat is erg belangrijk het zorgt er voor dat de vier muren van de schoorsteen bij mekaar worden gehouden.
Door het uitzetten en krimpen van de schoorsteen werkt deze plaat het hards.
Naar verloop van tijd, als het cement poreus wordt, scheurt deze plaat vaak dwars door midden. Het gevolg is vaak lekkage die door de scheur naar binnen loopt en stenen die los kunnen gaan liggen.
Verstandig is dan ook om een gescheurde plaat direct te vervangen of opnieuw aan te smeren. Deze plaats vervangen doen we meestal met een betonmortel. Betonmortel is sterker dan cement en heeft een langere levensduur.
Het is wel belangrijk dat de schoorsteen kan blijven ademen. Smeer de bovenplaat dus nooit aan met een teer, coating of iets dergelijks. Als de schoorsteen niet kan ademen zullen naar verloop van tijd de voegen eruit klappen omdat het vocht in de schoorsteen bevriest.

Kapotte voegen
Kapotte voegen komt vaak door ouderdom of vrieskou. De voegen zorgen er voor dat de schoorsteen mooi af gewerkt is. Zonder voegen kan het water makkelijk naar binnen dringen. Kapotte voegen kunnen behoorlijke lekkages veroorzaken.

Lood flappen
De lood flappen van de schoorsteen zorgen voor een waterdichte verbinding tussen het dak en schoorsteen.
Vaak zitten deze loods flappen door de eerste laag baksteen heen.
Ze voorkomen dat het vocht in de schoorsteen niet snel naar binnen kan slaan. Tegenwoordig wordt er het meest 15 pond lood gebruikt in tegenstelling tot de 18 pond van vroeger. Pond geeft de dikte van het lood aan. De kwaliteit van het lood is in de loop van de jaren vooruit gegaan zodat we met een mindere dikte dezelfde kwaliteit halen. Bij het vervangen van het lood is het belangrijk dat je het nieuwe lood goed aansluit op het oude lood in de schoorsteen. Bij een verkeerde aansluiting kan het vocht er nog onder door lopen. Er zijn bedrijven die de buitenste laag baksteen volledig verwijderen om zo ook het lood binnen in de schoorsteen te vervangen. Vaak is dit overbodig omdat het lood in de schoorsteen niet bloot staat aan de weersomstandigheden en dus veel minder tot bijna niet slijt.
Er moeten dan nieuwe bakstenen in de schoorsteen bij gezet worden met als gevolg, lelijke reparatie plekken. Vandaar dat wij hier meestal niet voor kiezen.
Het nieuwe loodwerk licht niet alleen rondom de schoorsteen maar er komen ook loodflappen aan beide zijdes van de schoorsteen voor een mooie professionele afwerking. Het loodwerk dient aan alle zijdes 20 cm overlapping te hebben. Met deze overlappingen en alle losse lood flappen bij elkaar op een schoorsteen van een vierkante meter, dan zit je al snel op acht strekkende meter lood.

 

 

Gevelonderhoud Nieuwveen

Gevelonderhoud

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Nieuwveen op de Schout Clantstraat 6 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 •  Het originele voegwerk stofarm verwijderen.
 •  Het reinigen van het metselwerk d.m.v. steam + reinigen.
 •  Het verzorgen van spouwmuurisolatie. d.m.v. Supafil minerale wol.
 •  Nieuw voegwerk aangebracht t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
 •  Het beschermen van de gevels d.m.v. gevel impregneer op crème basis.
 •  Het plaatsen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Opnieuw voegen

De meeste huizen zijn afgewerkt met een platvolle nagestreken voeg. Platvol nagestreken voegwerk gaat gemiddeld genomen 30 tot 40 jaar mee en dan zal de regenkanten (zuid en de west geveldelen) echt aan vervanging toe zijn. Het bestaande voegwerk wordt door HGT eruit gehaald pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Hierdoor heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk een juiste hechting. Het originele voegwerk wordt verwijderd met stofafzuigingen. De fijnstof wordt direct bij de hakbeitel of slijptol afgezogen en opgevangen. Als het metselwerk is gereinigd en de ondergrond droog is kunnen wij nieuw voegwerk aanbrengen.

 

Gevelreiniging

Met metselwerk wordt gereinigd d.m.v. steam+. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergrond de temperaturen van het water lopen op tot 150 graden heet water. Hierdoor branden wij de vervuilingen van de ondergronden, zonder deze te beschadigen.

 

Spouwmuurisolatie

D.m.v. een boorpatroon die wij zullen uitzetten op de gevel kunnen wij de spouwmuren voorzien van isolatie. Er worden kleine openingen geboord op de kruising van de lint en stootvoeg. de kleinste openingen zijn 14mm tot maximaal 22 mm. Nadat de spouwmuur is gevuld met isolatie materiaal wordt het nieuwe voegwerk aangebracht of de gaten afgevoegd in bestaande voegkleur. De spouwvulling wordt gerealiseerd door de zgn. injectiemethode waarbij vooraf door het boren van kleine openingen ter plaatse van de voeg, de isolatiemassa in de spouw wordt geperst, hierbij wordt gebruik gemaakt van het Multiflow-systeem waardoor een optimale vulling en isolatie is gewaarborgd. De warmte weerstand van de constructie wordt na de werkzaamheden gebracht op Rc = 1,76 (spouwbreedte : lambda = 0,06: 0,034)

Na het beëindigen van de werkzaamheden zullen wij de werkomgeving weer bezemschoon achterlaten zodat u geen overlast kunt ondervinden van onze werkzaamheden.

De werkzaamheden zullen binnen 1 dag zijn uitgevoerd en opgeleverd, de terugverdientijd zal ongeveer 4 tot 6 jaar zijn d.m.v. besparingen op de energie kosten.

 

Impregneren

Als het nieuwe voegwerk is aangebracht en is uitgehard kunnen wij de gevels beschermen tegen weersinvloeden d.m.v. gevel impregneer. Gevel impregneer is een transparante beschermlaag dat voorkomt dat regenwater via de gevels kan binnen dringen. Deze beschermlaag blijft ongeveer 10 jaar water afstoten.

 

Gevelonderhoud Rijnsaterwoude

Gevelonderhoud

HGT Midden – Nederland B.V. heeft in Rijnsaterwoude op de Kalmoeslaan 37 en 39 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 •  Bestaande voegwerk verwijderd d.m.v. stofafzuigingen
 •  Nieuw voegwerk aangebracht t.w.v. platvol nagestreken voegwerk
 •  Metselwerk gereinigd d.m.v. steam + reinigen
 •  Gevels beschermen met gevel impregneer op crème basis
 •  Het verzorgen van steigerwerk

Gevelonderhoud

HGT Midden – Nederland B.V. heeft in Leimuiden op de Beukelaan 50 (sportvereniging S.V. de Kickers) de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 •  Bestaande voegwerk verwijderen d.m.v. pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen. incl. werken met stofafzuigingen.
 •  Metselwerk reinigen d.m.v. steam + reinigen. (druk wordt ter plaatsen afgesteld, temperatuur van het water is 100 graden)
 •  Het voegwerk van de raamdorpelstenen vervangen.
 •  De geveldelen beschermen tegen weersinvloeden d.m.v. gevel impregneer.

Voegwerk

Voegwerk is het soort voeg dat zich in een gevel bevindt. Goede stevige voegen zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat het cement tussen de stenen (de voegen) is komen te vervallen, is gaan scheuren of simpel uit de gevel brokkelt. Op dit moment is het nodig dat je je voegen verwijderen gaat, en dat er renovatie aan het voegwerk uitgevoerd gaat worden. Je hebt op dit moment ook direct een keuze van het volgende soort voeg dat je wilt binnen je nieuwe gevel.

Soorten voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen te vinden in Nederland. Dit in tegenstelling tot vroeger waar iedereen op eenzelfde wijze de stenen een elkaar metselde. Gelukkig is het anders en zijn er nu tal van mogelijkheden om de muur een modern en strak uiterlijk te geven. Hieronder de meest gangbare soorten voegwerk waar je uit kunt kiezen:

 • Bol geklopte voeg, steekt iets bol uit
 • Verdiepte voeg, ligt dieper tussen de bakstenen
 • Platvol gladde voeg. gelijk aan de muur
 • Terug gehouden voeg, recht maar iets dieper in de gevel
 • Knipvoeg, uitstekende voeg met schuine randen
 • Schaduwvoeg, schuin naar binnen afgesneden
 • Gesneden voeg, uitstekend
 • Gekleurde voegen

De soort voeg die je zult kiezen hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en de stijl van je huis. De grootste populariteit is toch deel van de gesneden voeg, die straalt een bepaalde statigheid uit waar veel mensen voor vallen. Een mooie rode gemetselde muur met gesneden voeg ziet er erg statig uit.

Reinigen

HGT Midden – Nederland B.V. kiest altijd voor de nieuwste technieken om het reinigingsproces sneller en efficiënter te laten verlopen. Op dit moment werken wij met SteamPLUS om uw gevels weer als nieuw te krijgen.

SteamPLUS is een van de beste hogedruk reinigingstechnieken van het moment. Deze gepatenteerde techniek van stoomreiniging combineert de unieke reinigingsaspecten van stoom, water, zuurstof (lucht) en de effectiviteit van hogedruk. Het water wordt onder hogedruk oververhit, waardoor er stoom vrijkomt dat zorgvuldig op het oppervlak wordt gespoten. Door de inzet van SteamPLUS garanderen wij dat uw pand weer helemaal als nieuw oogt.

Wat is er mogelijk met SteamPLUS?

SteamPLUS maakt het mogelijk om hardnekkig vuil van de muren van uw pand te verwijderen. Zo bieden wij de garantie dat graffiti verwijderd wordt zonder vervelende chemie en/of afbijtmiddelen. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld kauwgom, verf, coatings, hars, lijmlagen of wegbelijning veel efficiënter weg te halen. De SteamPLUS methode is vier tot vijf keer sneller dan bevriezen of overige stoomtechnieken. HGT Midden – Nederland B.V. draagt zorgt voor het reinigen van uw gevels zonder het voegwerk te beschadigen! Wij vertellen u graag meer over de voordelen.

Gevel impregneren

Een geïmpregneerde gevel laat geen water door en neemt ook geen water op. Hierdoor wordt het binnen gezonder, heeft viezigheid minder grip op de muren en blijft alles mooier.

Buitenmuur

Door het impregneren van de buitenmuur daalt het absorptievermogen van de stenen. Het fijne gevolg is dat er minder waterdamp in huis dringt. Vooral regenzijdes van een gebouw/huis hebben hier veel profijt van.

Regenzijdes?

Met regenzijdes bedoelen we de buitenmuren waar ten gevolge van de windrichting en al dan niet aanwezige beplanting en bebouwing in de omgeving de meeste regen tegenaan slaat. Deze muren hebben logischerwijs meer te verduren dan buitenmuren aan de drogere kant. Die muren worden tegen neerslag beschermd doordat het gebouw tussen de muren en de wind met regen staat.

Gevel wel of niet impregneren?

Het vreemde is dat veel mensen klagen over vochtige binnenmuren en een gevel die na een regenbui erg traag opdroogt, zonder dit op te lossen. En dat terwijl de oplossing simpel, snel en goedkoop kan zijn. Het impregneren van buitenmuren met als doel vocht buiten houden, wordt gedaan met vloeistof of spray. Breng die aan op de gevel en klaar is Kees!

 

Spouwmuurisolatie Mijdrecht

Spouwmuurisolatie

HGT Midden – Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Rozenobel 9 het woonhuis voorzien van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie: meer comfort, lagere energierekening

Veel mensen kiezen voor de voordelen van spouwmuurisolatie. Deze voordelen zijn er dan ook volop. Zeker als uw woning gebouwd is vóór 1974. Dan kunt u zelfs veel geld besparen. De relatief lage investering van spouwmuurisolatie heeft u snel terugverdiend. Het rendement van spouwmuurisolatie is namelijk vergelijkbaar met een rente van 10% op een spaarrekening. Naast besparing verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en vermindert uw stookkosten. Goed voor het milieu dus! Vocht en tocht behoren bovendien tot het verleden.

Subsidies en leningen voor spouwmuurisolatie

 • Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Daarmee kun je ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen, maar alleen als je 2 isolatiemaatregelen neemt. Dus spouwmuurisolatie én de isolatie van een ander deel van je huis, zoals je dak, vloer of ramen. Goed om te weten: de subsidie is tijdelijk verhoogd naar ongeveer 30% van de kosten. De hogere subsidie geldt als je vóór 31 december 2020 isoleert.