Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is een methode waarbij een speciale, waterafstotende vloeistof egaal over de gevel wordt aangebracht. Water en vocht kunnen dan niet meer binnendringen. Maar vocht uit de muur kan wel naar buiten. Zo blijft het huis ademen en de vochthuishouding reguleren. Impregneren gebeurt nadat wij de gevel hebben hersteld en het vochtprobleem hebben verholpen of de muur gereinigd hebben. Uw gevel houdt na de behandeling veel langer een fraai uiterlijk.

Waarom gevel impregneren?

Metselwerk is meestal poreus van karakter en neemt na verloop van tijd vocht op dat tijdens droge perioden weer verdampt. Als het metselwerk langdurig is bloot gesteld aan vocht, kan er schimmelvorming, vervuiling en vorstschade ontstaan. Met het impregneren van de gevel wordt voorkomen dat vocht van buitenaf de muur kan binnendringen. Goed onderzoek naar de staat van de gevel is noodzakelijk, voordat met de behandeling wordt gestart.

We onderzoeken waar de vochtproblemen hun oorsprong vinden in doorslaand vocht of in condensvorming. Is dat laatste het geval, dan is gevel impregneren geen geschikte oplossing. Dan is er waarschijnlijk een ventilatieprobleem.

Wilt u weten of gevel impregneren bij u kan worden uitgevoerd, neem dan contact op met HGT Midden-Nederland - Geveltechniek.