Verf van muur verwijderen

Er zijn nogal wat huizen, bedrijfspanden of andere objecten voorzien van een laag verf. Als u de geverfde oppervlakten weer in de oorspronkelijke staat wilt laten terugbrengen, is dat een klus voor de specialist. Vaak blijkt dat er niet één, maar meerdere verflagen zijn aangebracht. En dat heeft consequenties voor de behandeling en bepaalt hoe HGT Midden-Nederland - Geveltechniek het werk gaat uitvoeren. Om verf van een muur te verwijderen, hebben wij verschillende technieken om dit te realiseren. Afhankelijk van de staat van de voeg en de muur kiezen wij voor de geschikte techniek.

 

De techniek

Om geverfde muren weer in hun oorspronkelijke staat te brengen, behandelen we ze met een biologisch afbreekbaar middel. Afhankelijk van de situatie kan de inwerking tussen de 1 en 24 uur in beslag nemen. Daarna wordt de verf voorzichtig met een hogedrukreiniger verwijderd. Afhankelijk van de dikte van de verflaag moet die behandeling soms meerdere keren worden herhaald.

Bij sommige baksteensoorten blijven verfresten achter in de poriën. Licht nastralen is dan soms nodig. De praktijk leert dat na het verwijderen van de verflagen, het voegwerk vaak in slechte staat is. Ook dit kunnen wij voor u herstellen.

Kies voor de juiste verf voor uw stenen muur

We komen het vaak tegen, de verkeerde verf op de muur. Veel verfsoorten sluiten de muur af, waardoor deze niet meer ademt. Het gevolg zijn vochtproblemen in de woning. Wij brengen geen verf aan, maar geven dit advies gratis mee wanneer u uw huis gaat of laat verven. We hopen dat u dit op tijd leest.