Reinigen van kunststof en aluminium

Kunststof en aluminium zijn veel toegepaste materialen bij de bouw van huizen, kantoren en bedrijfspanden. Vandaar dat onderhoud van kunststof en aluminium steeds vaker door HGT Midden-Nederland - Geveltechniek wordt uitgevoerd. Het materiaal is licht, duurzaam en bruikbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ook worden er vaak ‘onderhoudsvrije’ kunststof of aluminium kozijnen geplaatst. In ons klimaat met weer, wind en scherpe zon, kan kunststof en aluminium vervuilen en verkleuren. Ook kunststof en aluminium kozijnen hebben onderhoud nodig. We reinigen regelmatig de kozijnen van vakantiewoningen.

Soms vertonen kozijnen zelfs hardnekkige vlekken en worden de kozijnen na verloop van tijd aangetast. Het doet de uitstraling van uw pand geen goed. Ook andere onderdelen van een pand of huis, zoals panelen en gevelbekleding van kunststof, hebben onderhoud nodig. Ieder type kunststof, zoals bijvoorbeeld van Keralit, Trespa, Eternit of Werzalit, moet op een andere manier gereinigd te worden.

 

Werkwijze onderhoud aluminium

Allereerst onderzoeken we het type vervuiling en stemmen daar onze behandeling op af. Waar mogelijk streven we naar langdurige conservering van het aluminium. Na de reinigingsbeurt, met speciale reinigingsapparatuur of zelfs volledig handmatig, wordt het aluminium met speciaal vuilafstotende middelen behandeld, zodat vervuiling voor langere tijd geen kans krijgt. Uw geveldelen, kozijnen en puien zien er weer stralend uit!

Na 5 jaar kan de aluminiumoxidatie terugkomen. Daarom is regelmatig onderhoud aan uw kozijnen, puien en balustrades belangrijk. Voor een beter resultaat bevelen wij impregneren of hydrofoberen van de gevel aan.

Is uw aluminium of kunststof vervuild en moet het gereinigd worden, neem dan contact op met HGT Midden-Nederland - Geveltechniek.