HGT Midden-Nederland – Geveltechniek, daar red je gevels mee!

HGT Midden-Nederland - Geveltechniek heeft decennialang ervaring op het gebied van gevelherstel, gevelonderhoud, gevelreiniging, diverse isoleertechnieken, impregneren, graffiti verwijderen, verf van muur verwijderen en het injecteren van muren om optrekkend vocht te bestrijden.

De geschiedenis van HGT Midden-Nederland – Geveltechniek

In 1992 zijn Michel Hengeveld en zijn vrouw Ellen HGT Midden-Nederland - Geveltechniek vanuit huis gestart. Michel heeft na het behalen van zijn bouwkunde diploma aan de MTS Amsterdam, stage gelopen bij Ballast Nedam in Saudi Arabië. Na deze stage heeft Michel in Koeweit en Saoedi Arabië 7 jaar mooie projecten mogen begeleiden, van universiteiten tot ziekenhuizen en van wooncomplexen tot paleizen.

Na die 7 mooie jaren in Saudi Arabië en Koeweit zijn Michel en Ellen teruggekeerd naar Nederland. Michel kreeg direct mooie banen aangeboden, maar heeft ervoor gekozen om te gaan werken voor een woningbouwvereniging die zich bezig hield met het renoveren van woningen. Michel kreeg bij deze werkgever, samen met nog een collega, een renovatie complex van 800 woningen in Bos en Lommer in Amsterdam in het takenpakket. Dit project moest Michel samen met zijn collega coördineren en in goede banen leiden. Deze mooie opdracht heeft aan de basis gestaan van HGT Midden-Nederland - Geveltechniek.

Nadat de werkzaamheden in Amsterdam tot een goed einde waren gekomen, kon Michel zijn draai niet meer vinden bij zijn huidige werkgever. Na wat omzwervingen bij andere bedrijven heeft Michel de stoute schoenen aangetrokken en is in 1992 voor zichzelf begonnen.

De eerste jaren van het bestaan hebben wij veel werkzaamheden uitgevoerd in Oost Duitsland. Na een aantal jaren een naam op te hebben opgebouwd bij aannemers en woningbouwverenigingen kregen wij steeds meer opdrachten in Nederland. Den Haag (Spoorwijk) was de eerste grote stad waar wij veel werkzaamheden verrichten. Inmiddels zijn wij niet meer weg te denken bij woningbouwverenigingen, VvE’s, gemeentes, maar ook particulieren. HGT Midden-Nederland - Geveltechniek is als bedrijf VCA, Thor Helical en KOMO gecertificeerd en vanaf 2003 in het bezit van een mooi bedrijfspand van 650 vierkante meter in Mijdrecht. Inmiddels zijn de kinderen, Michael en Patrick, mede eigenaar van het bedrijf en hiermee is HGT Midden-Nederland - Geveltechniek uitgegroeid tot een heus familiebedrijf. De familie Hengeveld kent nog een 3 de broer. Robin Hengeveld. die sinds 2020 voor zicht zelf is begonnen onder de noemer (RHG) tevens in de gevelrenovatie. Wij delen onze ervaringen en kennissen met elkaar en beschouwen RHG tot een waardige Broederbedrijf, waar we graag samen mee werken. 

Langzamerhand nemen Michael en Patrick de zaak over en mogen Michel en Ellen genieten van meer vrije tijd, ook al zullen zij nooit verdwijnen bij HGT Midden-Nederland - Geveltechniek. Achter de schermen blijven zij altijd betrokken.

Mede door onze jarenlange ervaring renoveren wij meerdere complexen tegelijk en zijn wij flexibel en daadkrachtig met onze gekwalificeerde medewerkers.