Spouwankers bijzetten

Spouwankers verankeren de binnen- met de buitenmuur, zodat de muren blijven staan. Door vocht en verontreiniging kunnen spouwankers worden aangetast en dat brengt risico’s met zich mee. Bij hoogbouw, van drie woonlagen of meer, vormen aangetaste spouwankers een risico en is de eigenaar van het pand verantwoordelijk. Het is dus belangrijk om periodiek onderzoek te laten uitvoeren naar de staat van de spouwankers van uw pand. HGT Midden-Nederland - Geveltechniek verzorgt dergelijke onderzoeken en we plaatsen spouwankers bij, als deze zijn aangetast.

 

Inspectie Spouwankers

Veel gemetselde gevels met drie of meer woonlagen in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Bij deze panden is voornamelijk de verankering van spouwankers in het metselwerk of beton niet meer voldoende en zijn veelal de gevelankers/spouwankers aangetast door roest (corrosie).

Meer informatie

Wij werken voor VvE’s, woningcorporaties, aannemers, vastgoedbedrijven en particulieren. Wilt u uw gevel en spouwankers laten inspecteren, neem dan contact met ons op.