Gevelreiniging dmv Steam en opnieuw voegen in Mijdrecht

Gevelreiniging dmv Steam en opnieuw voegen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Oosterlandweg 26 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  • Het opnieuw voegen van de zuid/west gevels
  • Metselwerk wordt gereinigd d.m.v. steam+ reinigen
  • Schoorsteenonderhoud
  • Het isoleren van de spouwmuren incl. ventilatie roosters aanbrengen t.b.v. kruipruimte ventilatie
  • Het metselwerk en voegwerk beschermen met gevel impregneer.
  • Het verzorgen van hang en klimmateriaal

Testimonials

VOEGEN

Het voegwerk is doorgaans de ‘zwakke schakel’ in een gevel. Dat wil zeggen: de levensduur van voegen is normaliter minder lang dan die van de stenen. Dit betekent dat het op enig moment nodig is om voegen te repareren. Externe factoren, zoals verzakking op zware trillingen, kunnen ook directe aanleiding zijn om voegen te repareren.

De eerste stap is het vaststellen van de technische staat van het voegwerk. Wanneer er alleen plaatselijk sprake is van beschadigd of kapot voegwerk, kan dit plaatselijk hersteld worden. De oude voegen worden uitgehakt of uitgeslepen, vervolgens kan opnieuw ingevoegd worden. Ook eventuele scheuren in de gevel kunnen hersteld worden.

Wanneer het complete voegwerk aan het einde van zijn levensduur is, biedt plaatselijke reparatie geen oplossing. In dat geval is gevelrenovatie of voegrenovatie het devies. Bij gevelrenovatie worden de voegen uitgehakt of uitgeslepen. Daarnaast wordt de gevel gereinigd, zodat zowel de steen als de voeg er weer als nieuw uitziet. De schone gevel wordt opnieuw ingevoegd. De laatste stap is het aanbrengen van een ademende filmlaag, die steen en voeg beschermt tegen vocht van buitenaf. Dit noemen we impregneren.

Door middel van renovatie maken wij iedere gevel weer als nieuw. De technieken die wij hiervoor inzetten ziet u hieronder. Meestal passen we een combinatie van onderstaande technieken toe, zodat de gevel technisch en optisch weer in nieuwstaat is.

REINIGEN D.M.V. STEAM+

Schoonmaken op een duurzame en revolutionaire manier met Steam+
De nieuwste techniek Steam+ is een hogedruk-stoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

Hoe werkt het?
Door water onder hogedruk te “oververhitten”ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle.
Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.
Daarnaast, omdat stoom veel minder “impact” (inslagkracht) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.

Onmogelijk wordt mogelijk
Met deze unieke techniek staan we graag voor u klaar om:
- Graffiti verwijderen zonder gebruik van chemie en of afbijtmiddelen
- Kauwgom verwijderen (minimaal 5x sneller dan bevriezen of stoom- chemiemethodes!)
- Zonder beschadigingen reinigen van o.a.: oude (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten etc.
- Verwijderen van o.a. : verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc.v
- Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc.

Milieu staat voorop!
- Tot 22% brandstofbesparing
- Tot 60% waterbesparing
- Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig
- Zeer lage CO2 emissie

SPOUWMUURISOLATIE

Met spouwmuurisolatie kun je flink besparen op de energierekening. Er gaat namelijk geen warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. Spouwmuurisolatie kan binnen één dag uitgevoerd worden, zonder dat het rommel in huis achterlaat. Mooi meegenomen: na de klus is er niets aan de muur te zien. Ook helpt spouwmuurisolatie het gehele jaar met het behouden van een aangename temperatuur in huis. Zo geniet je van een hoger wooncomfort én zal de waarde van je woning stijgen.

Bespaar op je energierekening
Wanneer je huis eenmaal goed geïsoleerd is gaan maandelijkse energielasten gelijk naar beneden. Bijna elk huishouden kan daardoor meer besparen. Bij een slecht geïsoleerde hoekwoning kan dit bijvoorbeeld wel €1.900 per jaar schelen.
Snel terugverdiend, winst op lange termijn

Voor het laten aanbrengen van isolatie betaal je één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Op lange termijn is woning­isolatie dus een goede investering. Voor spouwmuurisolatie bijvoorbeeld is de winst vergelijkbaar met een rente van 11 procent op je spaar­rekening.

Hogere woningwaarde
Een goed geïsoleerd huis heeft een hoog energielabel. Een goed energielabel heeft een direct positief effect op de waarde van een huis. Onderzoek wijst uit dat een hoger energielabel tot een gemiddelde prijsstijging van 2% van de verkoopwaarde zorgt. Een woning met een laag (G-)label brengt soms wel 13% minder op, dan een vergelijkbare woning met een hoog label.
Zeer betaalbaar dankzij subsidie

Huiseigenaren die willen investeren in isolatie kunnen gebruik maken van diverse landelijke en gemeentelijke subsidies. Zo kun je gebruik maken van een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten. En kun je tot 30% subsidie op isolatiebedrag terugkrijgen wanneer je minimaal 2 isolatie­varianten laat uitvoeren.

IMPREGNEREN

Door uw gevel te impregneren voorkomt u schimmel op uw gevel of vochtproblemen in huis doordat de gevel het huis niet beschermt tegen de hevige regenbuien. Logisch dat u dit zo snel mogelijk en op een makkelijke manier wilt voorkomen. Laat uw gevel impregneren en voorkom problemen. Bij het impregneren van uw gevel wordt er een beschermlaag op uw gevel gespoten, waardoor uw gevel waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Dit laagje zorgt er ook voor dat water niet meer in de gevel kan trekken. Hierdoor zal er geen vocht meer in uw woning komen vanaf buiten. Daarnaast bestaat er nog impregneercrème, deze wordt aangebracht met een kwast en trekt iets dieper in de gevel dan vloeistof. Deze gebruik je bij oppervlaktes met strengpers stenen of moeilijk bereikbare locaties zoals schoorstenen.