Bodemisolatie voor krappe en vochtige kruipruimtes

Bodemisolatie in de vorm van isolatieparels in krappe en vochtige kruipruimtes, brengt veel voordelen met zich mee. Het is de oplossing voor problemen in de kruipruimte bij tocht, vocht en koudeval. HR++ isolatieparels zijn EPS (piepschuim) korrels die wij in een gelijkmatige laag, los op de bodem van de kruipruimte aanbrengen. De parels zijn herkenbaar aan de grijze kleur. Een vochtige kruipruimte zorgt voor veel ongemak zoals schade aan de vloer, leidingen, schimmels (in muren en meubelen) en een muffe grondlucht. De grijze isolatieparels pakken het probleem bij de bron aan, namelijk de bodem. Isolatieparels zijn niet geschikt voor hoge en droge kruipruimtes.

 

Voordelen isolatieparels

De belangrijkste voordelen van isolatieparels zijn:

- Geen vocht meer in de kruipruimte. Dus een positief effect op de temperatuur van de vloer.
- Muffe luchtjes en schimmels in de kruipruimte behoren tot de verleden tijd.
- Besparing op uw energierekening. Gemiddeld bespaart u 100 euro per jaar met bodemisolatie van isolatieparels.

HR++ isolatieparels op de bodem: gek idee?

Het aanbrengen van HR++ isolatieparels op de bodem van de kruipruimte lijkt een vreemd idee. Toch is de werking van de parels natuurkundig eenvoudig uit te leggen. Vocht condenseert namelijk op het punt waar warmte en koude samen komen (het dauwpunt). Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de HR++ isolatieparels verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer. Hierdoor wordt de vloer droog en voorkomt u schade aan houten en betonnen vloeren, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter.

Wat kost parelisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van de HR++ parels zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte en de hoeveelheid parels. U kunt rekening houden met een indicatieve prijs vanaf € 35,00/m². Voor een exacte prijs en een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen. Wij sturen dan vrijblijvend een specialist langs om de mogelijkheden te bespreken en u een exacte prijsopgave te geven. We kunnen ook de spouwmuurisolatie[link naar spouwmuurisolatie] in uw woning aanbrengen.