Spouwmuurisolatie Mijdrecht

Spouwmuurisolatie Mijdrecht

De bewoners op de Heemraadsingel 32 in Mijdrecht hebben ervoor gekozen om de woning te gaan verduurzamen. De woning is gebouwd voor 1974 en dit betekend dat de woning geen spouwmuurisolatie heeft gekregen vanuit de bouw. Woningen tussen 1925 en 1974 kunnen we dus goed verduurzamen.

 

Wat is spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dit noemen we een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Het verschil? Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd. Huizen gebouwd vanaf 1990 zijn goed genoeg geïsoleerd. Er is geen spouwmuurisolatie nodig.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. Bij HGT Midden-Nederland B.V. hebben wij ervoor gekozen om de spouwmuren te vullen met Minerale wol HR+ van Knauf.  Onze adviseur bekijkt bij u op locatie of u woning geschikt is om spouwmuurisolatie toe te passen.

Gratis spouwmuurisolatie advies? Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.