gevelonderhoud Abcoude n.a.v. lekkage, 10 jaar garantie

Gevelonderhoud Abcoude

Voegen vervangen

 

Het huidige voegwerk van het woonhuis is Abcoude op de Kerkstraat 86a heeft zijn beste tijd gehad. Het woonhuis is opgebouwd zonder spouwmuren dus het is noodzakelijk bij deze woningen om ervoor te zorgen dat het voegwerk en metselwerk geen schade heeft zodat regenwater kan indringen. Daarom is ervoor gekozen om het bestaande voegwerk compleet te vervangen. Wij zullen met elektrische slijptollen en hakhamers het bestaande voegwerk stofarm verwijderen. Dit zal gedaan worden d.m.v. stofzuigers aan het uiteinde van de slijptol of van de hakhamer. Als het bestaande voegwerk is verwijderd op diepte zullen wij de geveldelen gaan reinigen en stofvrij maken zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten.

 

 Reinigen d.m.v. zandstralen 

Als het bestaande voegwerk van het woonhuis is uitgehakt zullen wij de betreffende geveldelen zandstralen. Om schade aan de ondergronden te voorkomen zullen wij stralen d.m.v. het Torbo straalsysteem. Door zand en lage druk dat wordt afgesteld ter plaatsen door een doseringsventiel zal schade aan metselwerk uitgesloten zijn. Wel zal het metselwerk gepolijst worden en zal daarom zijn originele kleur weer terug krijgen. De ramen en kozijnen worden door ons afgeplakt of we zullen werken met straalborden zodat schade aan deze ondergronden ook is uitgesloten. Als de betreffende geveldelen zijn gereinigd d.m.v. zandstralen zullen wij deze geveldelen schoonspoelen. Dit zal gedaan worden onder gepaste druk en met voldoende water. Hierdoor zal de gehele gevel stofvrij zijn zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten. 

 

Metselwerk reparatie 

Als het bestaande voegwerk is verwijderd, de geveldelen zijn gereinigd zullen wij het metselwerk controleren op gebreken. Mocht het metselwerk gescheurd zijn of gebroken of zelfs naar buiten te worden gedrukt dan zullen wij dit herstellen. De juiste steen wordt erbij gezocht om vervolgens opnieuw te worden ingeboet.

 

Injecteren tegen optrekkend vochtproblemen 

Het woonhuis is zo oud dat het huis niet is voorzien van spouwmuren. De woning heeft binnen daarom last van optrekkend vocht en indringend vocht vanuit de buitengevels. Daarom is ervoor gekozen om de muren te injecteren tegen optrekkend vocht probleem. Wij zullen kleine gaten boren in de lintvoegen ter hoogte van het maaiveld. Deze gaten worden door ons stofvrij gemaakt en volgespoten met Kiesol C. Dit is een product dat voorkomt dat water via grondwater of optrekkend vocht kan indringen. Er zal een soort waterkering in het metselwerk ontstaan waardoor wij dit proces met 80% kunnen remmen. Hierdoor zal er in de woning geen schimmel meer ontstaan. De gaten worden later afgevoegd dus daar zit u verder helemaal niets meer van.

 

Impregneren metselwerk 

Nu het voegwerk compleet is vervangen, het metselwerk is gereinigd d.m.v. zandstralen, de muren zijn geïnjecteerd tegen optrekkend vocht problemen kunnen wij de geveldelen beschermen tegen weersinvloeden. Dit wordt gedaan door gevel impregneer. Wij zullen met een lagedruk pomp de vloeistof over het metselwerk en voegwerk spuiten volgens het vloeisysteem. Hierdoor zal de gehele gevel goed verzadigen van het impregneer product, dit zal ervoor zorgen dat aankomende 10 jaar het regenwater niet meer kan indringen. Dit is overigens een transparante beschermlaag. ]

 

10 jaar garantie 

Op alle geleverde diensten zullen wij 10 jaar garantie geven.   

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.