gevelonderhoud De Meern n.a.v. slecht voegwerk en lekkage

Gevelonderhoud De Meern

Voegen vervangen

De regenkanten van het woonhuis in De Meern op de Luwte 53 waren van slechte kwaliteiten. Voegwerk gaat gemiddeld genomen 30 tot 40 jaar mee. De regenkanten (zuid/westen) zijn er slechter aan toe dan de niet regenkanten (noord/oosten) Daarom adviseerde wij de bewoners om het gehele voegwerk te vervangen als je iets aan de gevel laat doen. Het voegwerk liet los van het metselwerk waardoor er scheuren en gaten in het voegwerk vielen. Wij zullen het bestaande voegwerk verwijderen met hakhamers en slijptollen. Dit wordt gedaan met stofzuigers zodat de fijnstof direct wordt afgezogen bij de slijptol of hakbeitel. We zullen minimaan 1cm diepte uithakken/ uitslijpen zodat het nieuwe voegwerk een goede body heeft. Als het bestaande voegwerk in verwijderd zullen wij de betreffende geveldelen reinigen, ook dit wordt gedaan voor een optimale hechting van het vernieuwde voegwerken.

 

Gevelreiniging d.m.v. steam + reinigen 

Als het bestaande voegwerk is verwijderd kunnen wij beginnen met het reinigen van de ondergronden. Voor het woonhuis in De Meern is ervoor gekozen om de betreffende geveldelen te reinigen d.m.v. steam+ reinigen. De druk van het water zullen wij ter plaatsen afstellen op de hardheid van de ondergronden maar de temperaturen van het water lopen op tot 150 graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen doodbranden van de ondergronden. Dit heeft een mooie uitstraling, is noodzakelijk voor de indringing van het impregneer product en een goede hechting van het nieuwe voegwerk. Als de betreffende geveldelen zijn gereinigd kunnen wij het nieuwe voegwerk aanbrengen.

 

Gevel impregneer 

Het nieuwe voegwerk is aangebracht de geveldelen zijn gereinigd nu kunnen wij starten met het impregneren van de geveldelen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat regenwater afbreuk kan maken om je geveldelen. Gedurende 10 jaar zal de impregneer laag ervoor zorgen dat water niet meer kan indringen maar er vanaf druppelt. Door UV straling en zuren regen wordt helaas deze beschermlaag afgebroken maar minimaal 10 jaar moet u hiervan kunnen genieten. Op het moment dat regenwater geen afbreuk meer kan doen aan u gevels voorkomt u dat vervuilingen kunnen hechten. Hierdoor zal de gevel ook veel langer mooi blijven!

 

10 jaar garantie 

Op alle geleverde diensten krijgt u van HGT GEVELTECHNIEK 10 jaar garantie!   

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.