gevelonderhoud en gevelreiniging bussum, snijvoegen, impregneer

gevelonderhoud Bussum

Gevelrenovatie

het bestaande voegwerk van het woonhuis is d.m.v. slijptollen en hakhamers uitgefreesd. Minimaal 1cm zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten. Wij zullen het bestaande voegwerk uitslijpen en uithakken op een stof-arm mogelijke manier. Er zitten stofzuigers op de slijpmachines en hakhamers zodat alle fijnstof direct wordt afgezogen!

gevelreiniging d.m.v. zandstralen

Nadat de ouwe voegen zijn uitgeslepen en uitgehakt zal er begonnen worden met reinigen. Bij deze woning is ervoor gekozen om het metselwerk te zandstralen. Onze Torbo straal machines stellen wij ter plekken af zodat schade aan het metselwerk is uitgesloten! Doordat het metselwerk is gezandstraald, komt de originele kleur van het metselwerk weer terug!
Nadat het metselwerk is gezandstraald zullen wij de geveldelen schoonspoelen met schoon leiding water! het is namelijk erg belangrijk dat al het stof uit het metselwerk is zodat de nieuwe voegen optimaal kunnen hechten!

Voegen herstellen

Het metselwerk is nu gezandstraald en de oude voegen verwijderd, de gevel in schoongespoeld nu kunnen wij beginnen met nieuw voegwerk aanbrengen. De bewoners hebben ervoor gekozen om snijvoegwerk aan te brengen. Dit is een bijzondere voeg die wel tot 150 jaar meegaat!

Gevel impregneren

Nadat alle voegen zijn aangebracht en zijn uitgehard kunnen wij starten met het impregneren van het metselwerk en voegwerk. Dit is een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar zal werken. Dit voorkomt dat regenwater kan indringen in het metselwerk of voegwerk. Hierdoor zal de gevel langer ontdaan blijven van alg. en mos aangroei en zal het voegwerk langer meegaan omdat deze geen vochtdoorslag kent!

door uv-straling en zure regen wordt te toplaag van het impregneer product afgebroken. Echter zal het impregneer product meerdere mm indringen maar na 10 jaar wordt te toplaag van het voegwerk en metselwerk weer nat!

Wij adviseren daarom ook na 10 jaar het metselwerk weer te reinigen en opnieuw te impregneren!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.