Gevelonderhoud n.a.v. lekkage woning Mijdrecht, 10 jaar garantie!

Gevelonderhoud Mijdrecht

Voegen herstellen

Bij voorinspectie is gebleken dat het voegwerk aan de achtergevel van het woonhuis vervangen moet worden. Het voegwerk aan de voor en zijgevel van het woonhuis is nog van redelijk goede kwaliteit.
Het bestaande voegwerk aan de achtergevel van het woonhuis hebben wij met behulp van pneumatische hakhamers stofarm uitgehakt. De fijnstof wordt direct bij de hakbeitel afgezogen, het bestaande voegwerk wordt tot aan het metselmortel uitgehakt.
Als al het voegwerk stofarm is uitgehakt kunnen wij de geveldelen reinigen. Dit zullen wij doen met stoomcleanen.

 

Gevelreiniging d.m.v. stoomcleanen

Al het metselwerk van het woonhuis wordt gereinigd d.m.v. stoomcleanen. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk en voegwerk maar de tempraturen van het water lopen op tot 150 graden.
Hierdoor zal schade aan de ondergrond nagenoeg uitgesloten zijn maar zullen alle algen en mossen wel dood branden en kan het latere aangebrachte impregneer product goed indringen.

 

Gevel impregneren

Nadat de geveldelen zijn gereinigd d.m.v. stoomcleanen, het nieuwe voegwerk is aangebracht en uitgehard kunnen wij de geveldelen beschermen tegen weersinvloeden. Dit doen wij gevel impregneer.
D.m.v. een lagedruk pomp zal het vloeistof langs het metselwerk en voegwerk glijden net zoveel als de gevel op kan nemen. Ramen en kozijn worden gelijk bewassen en schoon opgeleverd.
De gevel impregneer voorkomt dat regenwater in de geveldelen kan indringen. Al het water zal nu af-parelen van het metselwerk en voegwerk. Deze beschermlaag werkt ongeveer 10 jaar.

 

Muur herstellen

De bewoners hadden aan de voorgevel een ingemetselde kattenluik. Deze hebben wij weer dicht gemetseld omdat de kattenluik niet meer wordt gebruikt.

 

10 jaar garantie

Wij geven 10 jaar garantie op de waterafstootbaarheid van het impregneer product. Helaas wordt de toplaag van het impregneer product gedurende 10 jaar afgebroken door UV- straling en zure regen. Echter kan het vocht nooit doorslaan omdat het metselwerk en voegwerk meerdere mm zal indringen met impregneer op het moment dat wij het zullen aanbrengen.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.