Gevelonderhoud n.a.v. lekkage woonhuis De Hoef, 10 jaar garantie

Gevelreiniging De Hoef

Gevelreiniging

De bestaande geveldelen van het woonhuis zijn in de loop der jaren vervuild geraakt door algen en mossen. Ook heeft de atmosferische vervuiling zoals roet van auto’s en vliegtuigen het gevelbeeld veranderd in de loop der jaren.
bij voorinspectie is gebleken dat het bestaande voegwerk van redelijk goede kwaliteit nog is. (op de regenzijdes na) Hierdoor is ervoor gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. stoomcleanen.
De werkdruk wordt afgesteld op de hardheid van het metselwerk en voegwerk maar de tempraturen lopen op tot 150 graden heet water. De algen en mossen zullen doodbranden en de atmosferische vervuiling zal voor een groot gedeelte verdwijnen.

 

Voegen herstellen

Nadat de geveldelen van de woning in De Hoef zijn gereinigd wordt het voegwerk gecontroleerd op gebreken. Mocht het voegwerk beschadigd zijn, zullen wij dit ophakken tot aan de metselmortel. Vervolgens zal het nieuwe aangebrachte voegwerk in de bestaande voegkleur worden afgevoegd!
Het voegwerk aan de regenzijdes van de woning (zuid/ zuid/west) waren wel slecht van kwaliteit. Wij hebben ook geadviseerd dat het voegwerk daar compleet vervangen moet worden.

 

Gevel impregneren

Nadat het nieuwe voegwerk voldoende is uitgehard kunnen wij met metselwerk en voegwerk beschermen met een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater van het metselwerk en voegwerk af-parelt. Hierdoor voorkom je afbreuk van de geveldelen.

 

Garantie van 10 jaar

Wij geven 10 jaar garantie op de waterafstootbaarheid van het impregneer product. Helaas wordt de toplaag van het impregneer product gedurende 10 jaar afgebroken door UV- straling en zure regen. Echter kan het vocht nooit doorslaan omdat het metselwerk en voegwerk meerdere mm zal indringen met impregneer op het moment dat wij het zullen aanbrengen.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.