gevelonderhoud, spouwmuurisolatie in Breukelen i.v.m. lekkage

Gevelonderhoud Breukelen

Voegen herstellen

Het voegwerk van het VvE gebouw in Woerden op de Wiardi Beckmanstraat 1 t/m 125 was van slechte staat. Dit is veroorzaakt door regenwater en harde windstoten, zeker op de hogere verdiepingen. Hierdoor is ervoor gekozen dat al het voegwerk compleet wordt vervangen.
Het bestaande voegwerk hakken wij uit d.m.v. stofarm hakken. Al het fijnstof word direct bij de hakbeitel afgezogen waardoor er geen kwartsstof meer vrijkomt.

Muur herstellen

Het metselwerk bestaat uit streng pres stenen. Dit zijn vrij harde stenen die aan de binnenkant gaatjes heeft zitten. Als het voegwerk vocht doorlaat zullen de gaatjes vol lopen met vocht, tijdens een vorst periode zal de steen breken. Zorg ervoor dat het voegwerk tijdig word vervangen, hierdoor voorkom je metsel schade!

Gevelreiniging / stoomcleanen

Als het oude voegwerk is verwijderd kunnen wij starten het reinigen van al het metselwerk. De werkdruk word ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk, de tempraturen zullen oplopen tot 100 graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen doodbranden en tevens zullen de geveldelen stofvrij zijn wat weer nodig is voor een goede hechting voor het nieuwe voegwerk.

Spouwmuurisolatie

Het gebouw is gebouwd voor 1974, dit betekend dat de spouwmuren niet zijn geïsoleerd vanuit de bouw. Bij inspectie bleken de spouwmuren ook nog leeg te zijn en een diepte heeft van 8cm breed. (minimaal 3,5 cm nodig) Hierdoor hebben wij geadviseerd op de spouwmuren te voorzien van spouwmuurisolatie.
Wij hebben kleine openingen geboord en nadat het boorpatroon is uitgezet zijn wij begonnen met het isoleren met van de spouwmuren. Wij zullen de spouwmuren van onder naar boven volblazen. Dit zorgt ervoor dat het product overal komt en word aangedrukt. Omdat het voegwerk word vervangen kunnen wij het boorpatroon wegwerken achter het nieuwe voegwerk.

Spouwmuur verankering

De binnenmuur en buitenmuur zitten aan elkaar verbonden d.m.v. spouwankers. Deze zullen in de loop der jaren in kracht afnemen omdat ze gaan roesten of omdat ze los komen te zitten. Ook met de huidige norm zullen er meer spouwankers per vierkante meter aangebracht moeten worden ten opzichte van de bouw.

Hiervoor boren wij kleine gaatjes van 5mm door de steen heen, door de spouwmuur naar de binnenmuur toe. In de binnenmuur zal de anker ongeveer 5cm ver komen. Met deze speciale wokkels zullen de ankers zicht in het metselwerk graven e niet meer loskomen. Deze ankers zijn roestvrijstaal waardoor roest geen kans meer krijgt!
Hierdoor zullen de binnenmuren en buitenmuren nog sterker met elkaar verbonden zijn!

Gevel impregneren

Als al het nieuwe voegwerk is aangebracht, het metselwerk is gereinigd, spouwmuurisolatie is aangebracht en de spouwankers vast zitten kunnen wij starten het het impregneren van het metselwerk en voegwerk.
Dit is een transparante beschermlaag die ervoor zorgt dat gedurende 10jaar het water niet meer kan indringen maar eraf parelt. u krijgt hier ook 10 jaar garantie op!
Helaas word het impregneer product afgebroken door UV straling of zure regen. Echter zal tijdens het aanbrengen het impregneer product meerdere mm indringen, hierdoor kan het vocht niet doorslaan.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.