gevelonderhoud Uithooorn, n.a.v. lekkage. 10 jaar garantie

Gevelreiniging Uithoorn

Voegwerk vervangen, voegwerk reparatie

 

Bij voor inspectie is gebleken dat de regenkanten van het woonhuis (zuid, west) geveldelen daarvan is het huidige voegwerk poreus en heeft de gevel veel last van vocht indringen van regenwater. Daarom hebben wij de bewoners geadviseerd om de zuid en de west geveldelen opnieuw te voegen. De overige geveldelen hebben minder last gehad van zuren regen en UV – stralingen waardoor deze geveldelen niet opnieuw gevoegd hoeven te worden nadat deze zijn gereinigd. Echter zullen wij van deze geveldelen wel het voegwerk controleren op gebreken en zo nodig zullen wij het voegwerk repareren. Gemiddeld genomen gaat voegwerk ongeveer 30 tot 40 jaar mee (platvol voegwerk) knipvoegwerk of snijvoegwerk gaat zelf 150 jaar mee, daarna is het aan vervanging toe!  

 

Gevelreiniging metselwerk

 

Omdat van sommige geveldelen het voegwerk niet wordt vervangen wordt hebben wij de bewoners geadviseerd om het metselwerk te reinigen d.m.v. steam+. Dit betekend dat wij zullen werken met stoomdruk, (180bar stoomdruk en 150 graden heet water) Hierdoor zullen de algen en mossen verdwijnen van het metselwerk en kunnen we de lichte atmosferische vervuiling verwijderen. Diepere vervuiling zal helaas niet helemaal verdwijnen, dit is wel afhankelijk van welk baksteen de woning is opgebouwd. Sommige bakstenen zullen helemaal schoon worden (zoals nieuw) Omdat we zullen gaan reinigen met stoomdruk zal schade aan de ondergrond uitgesloten zijn en door het hete water (150 graden) zal het metselwerk goed opknappen.

 

Impregneren van metselwerk

 

Nu de betreffende geveldelen zijn gereinigd, opnieuw gevoegd of reparatie voegwerk is uitgevoerd zullen wij de bewoners adviseren om te betreffende geveldelen te beschermen. Dit doen wij d.m.v. gevel impregneren. Na het reinigen en opnieuw voegen staan de ‘poriën’ van de geveldelen open. Als dit niet wordt behandeld zullen deze geveldelen eerder water en vervuiling aantrekken en zal daarom nog sneller verslechteren. Daarom is het raadzaam om na elke behandeling de geveldelen te beschermen met gevel impregneer. We hebben verschillende impregneer soorten. Dit is afhankelijk van welke baksteen of streng – pres steen de gevel is opgebouwd, zullen wij een behandelplan aanbieden. De impregneer wordt aangebracht of door een lagedruk pomp d.m.v. een nevel of vloeisysteem, het metselwerk en voegwerk zal volledig verzadigd raken zodat de gevel impregneer goed in indringen. Of we zullen de gevel impregneer aanbrengen d.m.v. rollers en blokkwasten, dit is een pasta impregneer speciaal voor streng – pres stenen.  

 

10 jaar garantie

 

Op nieuw aangebracht voegwerk en op de waterafstootbaarheid van het impregneer product geven wij een garantie van 10 jaar.   

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.