Gevelonderhoud

Gevelonderhoud Mijdrecht

In Mijdrecht op het scholengemeenschap VLC (VeenLanden College) hebben wij diverse gevels gereinigd, opnieuw voegwerk aangebracht, impregneren en het verzorgen van het steigerwerk.

 

Reinigen

De ‘laag’ bouw van het scholencomplex hebben wij geheel gereinigd. De druk van het water wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergronden, de temperatuur van het water loopt op tot 100 graden heet water. (stoom reinigen) D.m.v. deze methode van reinigen zal de ondergrond niet beschadigd raken en kan het latere aangebrachte impregneer product goed indringen.

 

Voegen vervangen

De zuid en de west geveldelen zijn vaak het slechtst. Dit wordt veroorzaakt door Uv-straling en zure regen. Deze zijdes van een woning of pand worden ook wel de regenzijden of zonzijde genoemd. De levensduur van platvol voegwerk is ongeveer 30 tot 40 jaar en dan zullen de zuid en de west geveldelen echt aan vervangen toe zijn. Zo ook op het scholengemeenschap VLC te Mijdrecht.

Al het voegwerk van de zuid en west geveldelen worden met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken van de betreffende geveldelen worden deze geveldelen schoongespoeld met schoonleiding water. Hierdoor is gevel stofvrij en heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk de beste hechting. Na droging van de ondergrond worden de geveldelen gevoegd t.w. platvol nagestreken voegwerk.

Het bestaande voegwerk zal door ons stofarm worden verwijderd d.m.v. stofzuigers, hierdoor zal er geen fijnstof overlast meer zijn tijdens de werkzaamheden.

 

Impregneren

Om de muren te beschermen tegen weersinvloeden behandelen wij de gevels met impregneer. Gevel impregneer is een ademend product dat ervoor zorgt dat regenwater niet meer in de gevels kan indringen. Na droging van de ondergrond (winddroog) kan met impregneren worden gestart. De gevel impregneer op crème basis wordt d.m.v. kwasten en rollers aangebracht. De vaste stofgehalte bedraagt 22% en heeft de volgende eigenschappen;

Dieptewerking:     dringt meerdere mm diep in de gevelsteen.

Kleurloos:             transparant en dampdoorlaatbaar alsook vocht en vuil werend en vertraagt alg aangroei.
Verhoogt:              de isolatie waarde van de muur.

 

Garantie

Op het opnieuw aangebrachte voegwerken geven wij een garantie van 10 jaar alsook op het water afstootbaarheid van het impregneer product.