gevelrenovatie, gevelonderhoud Amsterdam VU ziekenhuis

Gevelonderhoud Amsterdam

Gevelrenovatie / voegen herstellen

Op het dak van het VU ziekenhuis (14de verdieping) staat een grote liftopbouw. Deze geveldelen zijn in de loop der jaren vervuild geraakt, hierbij is het voegwerk dusdanig beschadigd dat wij hele geveldelen opnieuw hebben gevoegd! overige geveldelen hebben wij gecontroleerd op gebreken en waarnodig gerepareerd!

 Gevelreiniging / stoomcleanen

Nadat het voegwerk is uitgehakt hebben wij de geveldelen gereinigd d.m.v. stoomcleanen! Het woord zegt het misschien al maar wij reinigen met zeer heet water, bijna 100 graden water aan de norsel! Hierdoor branden alle algen en mossen dood van de gevel en kan het latere gevel impregneer beter indringen! 

 

Gevelonderhoud / impregneren

Nadat er nieuw voegwerk is aangebracht, het metselwerk is gereinigd d.m.v. stoomcleanen kunnen wij starten met gevel impregneren. Dit voorkomt dat regenwater in het metselwerk of voegwerk kan indringen. Het water parelt van de gevel af gedurende 10 jaar! Hierdoor kunnen algen en mossen ook minder snel aangroeien en blijft de gevel schoner! Helaas word de toplaag afgebroken door UV straling en zure regen maar de impregneer laag drinkt meerdere mm in het gevelblad! Wij adviseren dus de geveldelen na 10 jaar opnieuw te voorzien van gevel impregneer waardoor het voegwerk 10 tallen jaren langer meegaat!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.