groot onderhoud 23 woningen in Kamerik, woningbouw Groenwest

Gevelonderhoud Kamerik

Gevelrenovatie – voegen herstellen

Het bestaande voegwerk van deze 23 woningen gelegen in Kamerik zijn ruim 40 jaar oud. In de loop der jaren is het voegwerk zwaar aangetast (zeker de regen kanten) Hierdoor is gekozen voor een grondige aanpak. Wij hebben het bestaande voegwerk uitgehakt met onze speciale stof arme hak spullen. Hierdoor heeft de omgeving geen last meer van stof maar word alles direct afgezogen of met waternevel beschermt!

 

Gevelreiniging – stoomcleanen

Het oude voegwerk is uitgehakt nu kunnen wij beginnen met het reinigen van de geveldelen. Voor dit complex is gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. stoomcleanen. Het woord zegt het misschien al, het tempratuur van het water word ruim 100 graden aan de norsel hierdoor krijg je stoom uit de lans en dat word met hogedruk tegen de gevel gespoten. Hierdoor branden alle algen en mossen van het metselwerk wat weer belangrijk is voor een goede indringing van het latere aangebrachte gevel impregneer!

 

Spouwmuurisolatie

De 23 woningen in Kamerik stampt voor 1974. Dit betekend dat de spouwmuren niet zijn voorzien van isolatie. Huizen die zijn gebouwd vanaf 1974 moeten inprenciepe spouwmuurisolatie hebben vanuit de bouw.

Bij inspectie is gebleken dat de spouwmuur een diepte heeft van 5cm. Wij kunnen pas isoleren vanaf minimaal een diepte van 3cm. Hoe dieper de spouwmuur is hoe meer rendement je uit het isoleren haald. De terug verdien tijd bij een spouw van 5cm is maximaal 5 jaar.

Er worden kleine openingen geboord op de kruising van lint en stoot voeg. Nu kan het isoleren starten. Het boorpatroon dat is geboord, zorgt ervoor dat het materiaal overal komt. Normaal zullen wij de boorgaten dichten in bestaande kleur van het voegwerk maar op dit complex in het voegwerk compleet vervangen waardoor wij het boorpatroon wegwerken achter het nieuw aangebrachte voegwerk! 

Op onze website staat een filmpje waarbij we het isoleren laten zien d.m.v. een na gemaakte spouwmuur waarvan 1 kant is voorzien van een glasplaat. Voor meer informatie betreft is isoleren van uw woning neem gerust contact met ons op! HGT Midden-Nederland – Geveltechniek

 

Gevelonderhoud – gevel impregneren

Nadat het voegwerk is hersteld, het metselwerk is gereinigd d.m.v. stoomcleanen en de spouwmuren zijn voorzien van isolatie kunnen wij beginnen met gevel impregneren. Dit is een transparante beschermlaag die wij met een lagedruk pomp zullen aanbrengen. Na droging zult u merken dat regenwater geen kans meer heeft om in het metselwerk of voegwerk in te dringen. Deze beschermlaag blijft gedurende 10jaar actief!   

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.