HGT renoveert de woningen van de woningbouw Groen West

Gevelonderhoud Woerden

Gevelonderhoud 76 woningen in Woerden.

HGT geveltechniek heeft in samenwerking met Coen Hagedoorn Bouwgroep in opdracht van woningbouw verenging Groen West groot onderhoud verricht aan 76 woningen in Woerden. De werkzaamheden bestaan uit:

 

  • Voegwerk herstellen / voegwerk vervangen.
  • Beschadigd metselwerk repareren.
  • Metselwerk reinigen d.m.v. steam+.
  • Het vervangen van het lood.
  • Het inwassen van de raamdorpelstenen.
  • Schoorsteen renovatie.
  • Het aanbrengen van spouwmuurisolatie.
  • Het inboeten van vleermuiskasten.
  • Het impregneren van het voeg en metselwerk.

 

Voegwerk herstellen / vervangen

Al het voegwerk van de woonhuizen, bergingen, entrees en van de schoorstenen worden gecontroleerd op gebreken nadat deze geveldelen zijn gereinigd. Oude en beschadigde voegwerken zullen wij ophakken tot aan de metselmorstel. (ongeveer 10mm) Tevens zullen we alles stofvrij maken zodat we een goede hechting krijgen. Het voegwerk wordt gerepareerd op het bestaande voegkleuren.

 

Muur herstellen / vervangen

Gescheurde of beschadigde stenen worden vervangen voor nieuwe stenen. De oude stenen zullen wij vakkundig verwijderen zodat grotere beschadigingen voorkomen blijft. Wij zullen met de opdrachtgever een juiste steen erbij zoeken zodat het kleurverschil minimaal is. Als de nieuwe stenen zijn ingemetseld en is uitgehard zullen wij het nieuwe voegwerk weer aanhelen.

 

Gevel reinigen heet water

In de loop der jaren in het metselwerk en voegwerk aangetast door algen en mos vervuiling. Ook atmosferische vervuiling geeft een vergrauwde blik op de uitstraling van de woningen. Wij gaan het metselwerk en voegwerk reinigen met heet water en gepaste druk. (steam+ reinigen)Dit betekend dat wij de druk zullen afstellen op de hardheid van het metselwerk en voegwerk maar het tempratuur van het water zal oplopen tot 102 graden aan de norsel. Hierdoor zullen de algen en mossen doodbranden van de ondergronden en de oppervlakkige atmosferische vervuiling zal verdwijnen zonder dat het metselwerk of voegwerk beschadigd raakt.

 

Lood vervangen

Het lood van de schoorstenen van de schuine daken worden gecontroleerd op gebreken. Hele kleine scheurtjes in het lood zullen wij plakken met plaklood. Maar beschadigd lood of lood dat is uitgezakt in de loop der jaren zullen wij vervangen.

 

Inwassen waterslagen

Het voegwerk van de waterslagen ook wel de raamdorpelstenen genoemd zullen wij inslijpen met elektrische slijptollen met stofafzuiging. (stofarm) De raamdorpelstenen worden stofvrij gemaakt nadat deze zijn ingeslepen voor de goede hechting. Met een krimpvrije cement mortel zullen wij de raamdorpelstenen opnieuw inwassen. Na uitharding zullen wij de raamdorpelstenen nalopen met een schoonmaakmiddel om de cementsluier te verwijderen. Als het nieuwe voegwerk van de raamdorpelstenen is aangebracht voorkom je dat regenwater kan indringen in de spouwmuren.

 

Schoorsteen renovatie

Het metselwerk en voegwerk van de schoorsteen wordt gereinigd, het voegwerk van de schoorstenen worden gecontroleerd op gebreken en zo nodig vervangen. Het lood van de schoorsteen wordt vervangen of gerepareerd en na droging van de ondergrond en uitharding van de materialen zullen wij de schoorstenen beschermen met gevel impregneer. De hoed van de schoorsteen wordt afgesmeerd met een teer laag zodat vocht indringing van bovenaf geen kans meer heeft.

 

Spouwmuurisolatie

In de huidige spouwmuren is geconstateerd dat er spouwmuurisolatie aanwezig is. (glaswol) Dit is eind jaren ’70 aangebracht. Het bestaande materiaal is zo erg vergaan of ingezakt dat wij met de huidige technieken de spouwmuren weer opnieuw kunnen voorzien van spouwmuurisolatie. D.m.v. kleine openingen in het voegwerk kunnen wij de spouwmuurisolatie aanbrengen. Het boorpatroon dat wij zullen uitzetten is cruciaal, dit zorgt ervoor dat het materiaal overal kan komen. De machine wordt op de juiste manier afgesteld, nu kunnen wij beginnen met het isoleren van de spouwmuren. De bewoners zullen direct merken dat het wooncomfort omhoog gaat en dat de kosten zullen dalen. Echt een win win situatie!

 

Vleermuiskasten aanbrengen

Omdat de spouwmuren worden geïsoleerd worden de vleermuizen bedreigd. Voor de flora en faunawet zijn wij daarom dan ook genoodzaakt om speciale vleermuiskasten aan te brengen. Sommige van deze kasten hebben kraam verblijven of hele gangen stelsels. Wij zullen gaten in de gevels zagen en op die plekken de vleermuiskasten aan brengen. Hierdoor kunnen wij de woonhuizen toch voorzien van spouwmuurisolatie en worden de vleermuizen niet met uitsterven bedreigt.

 

Gevel impregneren

Als alle werkzaamheden zijn afgerond kunnen wij starten met het impregneren van de gevels. Impregneer is een transparante beschermlaag die voorkomt dat regenwater kan indringen in het metselwerk of voegwerk. De gevel impregneer blijft 10 jaar zijn werk doen. Hierdoor voorkom je dat algen en mossen kunnen aangroeien en het voegwerk wordt niet aangetast. Wij geven ook een garantie van 10 jaar op het impregneer product!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.