Isoleer dit jaar nog u woning, profiteer van de subsidie regeling

Spouwmuurisolatie Amstelveen

Spouwmuurisolatie

De flatgebouw in Amstelveen op de Flevolaan kwam met het verzoek of wij iets kunnen betekenen om het gebouw te verduurzamen. Wij hebben het gebouw bekeken / onderzocht en kwamen erachter dat de huidige spouwmuren niet voorzien waren van spouwmuurisolatie. Gebouwen voor 1974 hebben geen isolatie vanuit de bouw mee gekregen en zijn dus ideaal om te isoleren. Huizen na 1974 en voor 1990 waarvan tijdens de bouw wel isolatie is aangebracht of later is aangebracht kunnen met de nieuwste technieken na- geïsoleerd worden. de koudebruggen worden weer opgevuld en de spouwmuren hebben dan een hogere RC waarde.

 

HET ISOLEREN VAN SPOUWMUREN!!!

Een spouw is de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur. Deze ruimte is redelijk eenvoudig op te vullen/te isoleren met isolatiemateriaal. Het isoleren van uw spouwmuren is een slimme verbetering van uw huis. Dit heeft direct effect op uw energiekosten en daarmee ook op uw portmonee. Het levert meer wooncomfort op en het is nog goed voor het milieu ook. Bovendien is het isoleren van uw spouwmuren veel goedkoper dan u misschien denkt. Omdat uw verwarming minder vaak aanslaat, daalt uw gasverbruik en wordt er minder CO₂ uitgestoten. 

 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Hoe snel je jouw investering kan terugverdienen hangt af van het gemiddeld energieverbruik en de dikte van de spouw. Je bespaart jaarlijks 9 tot 11 m3 gas op elke m2 die je isoleert. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen de 1,5 à 4 jaar. Als je weet dat het na-isoleren van spouwmuren zo’n 1000 à 2000 euro kost is de winst op lange termijn aanzienlijk. Ben je van plan om de woning later te verkopen dan kan je ook nog een mooie meerwaarde realiseren dankzij een gunstiger EPC-attest.

 

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.