last van optrekkend vocht? HGT kan u helpen d.m.v. injecteren

optrekkend vocht bestrijden De meern

Muren injecteren

Bestrijden door die injectietechniek is echt een goede, rigoureuze oplossing tegen vocht. Als er doorslaand vocht of een plaatselijke lekkage in de kelder aanwezig is, kun je er ook voor kiezen om de keldermuren inwendig te injecteren met een injectiegel

Kruipruimte

Optrekkend vocht is vocht vanuit de kruipruimte, vocht dat door de funderingsmuren door de muren omhoog komt. Vocht dat zich uit in een muffe lucht of, nog erger, een stinkende geur. Soms kan het probleem ontstaan door een riolering die (deels) stuk is.

Optrekkend vocht fundering

De problemen die ontstaan vanuit de kruipruimte en fundering zijn gevolg van contact tussen metsel- of steenwerk en vocht. De riolering vormt misschien het probleem, maar vaker komt het voor dat grondwater de boosdoener is. De funderingsmuren staan in (in)directe verbinding met de bovengrondse muren van de woning. Vocht gaat naar daar waar het nog niet is en dus is het logisch dat de vochtproblemen zich ook tonen in andere delen van het huis.

Binnenmuur

Optrekkend vocht kan dus echt tot en met de muren en het plafond omhoog trekken. Actie ondernemen zorgt ervoor dat de voor en na situatie er zo uit kunnen zien.

Niet zonder gevaar

Te veel vocht in huis is slecht voor de gezondheid van mensen en huisdieren. Het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid in huis zorgt voor:

  •          Allergieën
  •          Hoofdpijn
  •          Benauwd gevoel
  •          Geïrriteerde huid

 

Gevolg van te veel vocht in huis

Het vele vocht heeft schimmels tot gevolg is dat is niet alleen lelijk en ‘vies’ maar het Door De bacteriën en schimmels krijgen in een vochtig huis alle ruimte om goed te groeien. Het is voor hen een ideale leefomgeving en dit proces stopt niet vanzelf. Een te hoge luchtvochtigheid beschadigt daarnaast ook de materialen in je woning. 

De 4 belangrijkste gevolgen:

  •          Schimmels
  •          Bacteriën
  •          Ongedierte
  •          Formaldehyde

 

Schimmels

De muren, vloerbedekking en plafonds kunnen vol komen te zitten met schimmels en soms is dat niet eens goed zichtbaar. Schimmels zorgen voor keelpijn, zenuwpijn en ademhalingsproblemen. 

Bacteriën en ongedierte

Vocht zorgt voor huisstofmijt, zilvervisjes, muizen, ratten, insecten en bacteriën. Dingen die allemaal op hun eigen manier voor overlast en ziekteverschijnselen zorgen. 

Formaldehyde

Veel huizen hebben (bouw-)materialen waar formaldehyde in verwerkt is, zoals in keukens, vloerbedekking, gordijnen, spaanplaten en meubels. Bij te veel vocht komt formaldehyde vrij, wat een giftig gas is. Je ruikt dit behoorlijk door de vieze geur. 

Het vrijkomen van formaldehyde is giftig voor mensen
Het vrijkomen van de formaldehyde kan je ogen, neus en keel gaan irriteren. Daarnaast kun je ook hoofdpijn en huidirritatie ervaren. Het is zelfs mogelijk om een astma op deze stof te ontwikkelen.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.