latei verstevigen n.a.v. het doorzakken van het metselwerk

Latei wapening aanbrengen

Lateiwapening aanbrengen

 

De bewoners in Bussum op de Ruysstraat 24 F hebben last van metselwerk dat gaat doorhangen. Dit wordt veroorzaakt omdat het gewicht boven het raam (metselwerk) te zwaar wordt voor de huidige latei ophanging. Dit komt omdat gebouwen bewegen, grond verzakt en door zwaar auto / vrachtwagen verkeer door de straten. Dit kunnen we nu opvangen zonder dat er grote ingrijpen plaats vinden aan het gevelbeeld.

 

  • De lintvoeg boven het raam zullen wij inslijpen tot een diepte van 50 mm, dit wordt gedaan 2 keer in de 1ste lintvoeg boven het kozijn en in de 5de lintvoeg boven het kozijn. De bovenste wapening is voor het gewicht op te vangen van het metselwerk erboven en de onderste wapening is er voor het doorhangen van het metselwerk.  
  • De verwijderde lintvoegen zullen wij schoonmaken (stofvrij) zodat er een mooie schone opening ontstaat, dit is noodzakelijk voor een goede hechting.
  • Met een 2 componenten mortel zullen wij de lintvoegen dichtzetten tot een diepte van 40 mm, er worden 2 wapeningstaven aangebracht per lintvoeg. De wapeningstaven hebben een diameter van 6 mm en worden in de mortel gedrukt.
  • Als de mortel is aangehard wordt het nieuwe voegwerk aangebracht is bestaande voegkleur van het woonhuis. Hierdoor zal het haast niet meer opvallen dat er een latei ophanging is aangebracht.

 

Omdat de wapeningen in de lintvoegen worden aangebracht zal grote ingrepen niet meer nodig zijn en heeft dit het mooiste resultaat aan de betreffende geveldelen. De kracht van deze methode (Thor Helical Systeem) is net zo krachtig als een normale latei!      

 

bekijk video hieronder!  

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.