Lekkage aan schoorsteen wilnis, spouwmuurisolatie aangebracht!

schoorsteen renovatie en spouwmuurisolatie Wilnis

Gevelonderhoud / schoorsteen renovatie 

De schoorsteen op de Burgemeester van Trichtlaan 2 is in de loop der jaren vervuild geraakt, tevens beginnen er aan de schoorsteen kostmossen te groeien. Dit houd in dat het cement uit het voegwerk aan het trekken is, hierdoor hou je na een aantal jaren geen voegwerk meer over en hierdoor heeft deze bewoner last van een vocht probleem. Wij hebben het voegwerk uitgehakt/ uitgeslepen minimaal 10 mm. Nadat het oude voegwerk is verwijderd gaan wij het metselwerk reinigen d.m.v. stoomcleanen. Hierdoor verdwijnen de mossen van het metselwerk en is de schoorsteen gelijk stofvrij zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten!

 

Spouwmuurisolatie

Het pand op de Burgemeester van Trichtlaan 2 in Wilnis is gebouwd voor 1974. Dit betekend dat de spouwmuren niet zijn voorzien van isolatie. Huizen diet zijn gebouwd vanaf 1974 moeten in prenciepe spouwmuurisolatie hebben.

Bij inspectie is gebleken dat de spouwmuur een diepte heeft van 7cm. Wij kunnen pas isoleren vanaf minimaal een diepte van 3cm. Hoe dieper de spouwmuur is hoe meer rendement je uit het isoleren haald. De terug verdien tijd bij een spouw van 7cm is maximaal 4 jaar.

Er worden kleine openingen geboord op de kruising van lint en stoot voeg. Nu kan het isoleren starten. Het boorpatroon dat is geboord, zorgt ervoor dat het materiaal overal komt. Na het isoleren worden de boorgaten afgevoegd in zelfde kleur als bestaand voegwerk.

Op onze website staat een filmpje waarbij we het isoleren laten zien d.m.v. een na gemaakte spouwmuur waarvan 1 kant is voorzien van een glasplaat. Voor meer informatie betreft is isoleren van uw woning neem gerust contact met ons op! HGT Midden-Nederland – Geveltechniek

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.