profiteer van de subsidie regeling van de overheid en isoleer

Spouwmuurisolatie Abcoude

HET ISOLEREN VAN SPOUWMUREN!!!

Een spouw is de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur. Deze ruimte is redelijk eenvoudig op te vullen/te isoleren met isolatiemateriaal. Het isoleren van uw spouwmuren is een slimme verbetering van uw huis. Dit heeft direct effect op uw energiekosten en daarmee ook op uw portmonee. Het levert meer wooncomfort op en het is nog goed voor het milieu ook. Bovendien is het isoleren van uw spouwmuren veel goedkoper dan u misschien denkt. Omdat uw verwarming minder vaak aanslaat, daalt uw gasverbruik en wordt er minder CO₂ uitgestoten. 

In principe is elke woning welke gebouwd is tussen 1930 en 1976 geschikt voor spouwmuurisolatie. Om een vrijblijvende offerte te ontvangen komen onze adviseurs langs op lokatie. 

 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie


Hoe snel je jouw investering kan terugverdienen hangt af van het gemiddeld energieverbruik en de dikte van de spouw. Je bespaart jaarlijks 9 tot 11 m3 gas op elke m2 die je isoleert. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen de 1,5 à 4 jaar. Als je weet dat het na-isoleren van spouwmuren zo’n 1000 à 2000 euro kost is de winst op lange termijn aanzienlijk. Ben je van plan om de woning later te verkopen dan kan je ook nog een mooie meerwaarde realiseren dankzij een gunstiger EPC-attest.

 

Subsidies en premies


Als kers op de taart kan je ook een premie aanvragen bij je netbeheerder. Actuele informatie over premies die je dit jaar kan aanvragen lees je in het artikel: “Subsidies spouwmuurisolatie“

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.