Schoorsteen renovatie in Abcoude n.a.v. een lekkage

schoorsteen renovatie Abcoude

Voegen herstellen

Het voegwerk van het woonhuis en van de schoorstenen is bij inspectie gebleken dat deze in slechte staat verkeren. Wij hebben de bewoners daarom ook geadviseerd om het voegwerk is zijn geheel te vervangen. Voegwerk gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee. (afhankelijk welke voegsoort) Wij hebben het bestaande voegwerk uitgehakt d.m.v. stof-arm hakken en slijpen! Hierdoor voorkom je dat kwartsstof in de omgeving te vinden is. Nadat het oude voegwerk is verwijderd en het metselwerk is gereinigd zullen wij nieuw voegwerk aanbrengen!

Schoorsteen renovatie

bij inspectie in gebleken dat de schoorsteen in de loop der jaren erg veel last heeft gehad van vochtindringing. Hierdoor is zelfs het cement los gaan weken van het metselwerk, waardoor de stenen niet meer vast zaten. Wij hebben daarom de gehele schoorsteen afgebroken en later weer opgemetseld. Tevens hebben wij nieuw lood aangebracht.
Wacht niet te lang om je schoorsteen op-tijd te voegen, hierdoor voorkom je grotere problemen zoals een schoorsteen in zijn geheel opnieuw op te metselen!

Gevel impregneren

Als al het oude voegwerk is vervangen voor nieuwe, het metselwerk is gereinigd kunnen wij gaan starten met het impregneren van het nieuwe voegwerk en metselwerk. Dit is een transparante beschermlaag dat gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater niet kan indringen in het metselwerk of voegwerk!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.