schoorsteen renovatie Rotterdam, 10 jaar garantie, HGT

Schoorsteen renovatie Rotterdam

Voegen herstellen

Het voegwerk van 13 stuks schoorstenen in Rotterdam was zo slecht dat het voegwerk vervangen moest worden. Met behulp van pneumatische hakhamers wordt het bestaande voegwerk stofarm vakkundig uitgehakt. De fijnstof wordt direct bij de hakbeitel afgezogen. Als het bestaande voegwerk op diepte is uitgehakt gaan wij het metselwerk reinigen d.m.v. stoomcleanen.

 

gevelreiniging d.m.v. stoomcleanen

Als het bestaande voegwerk ik uitgehakt wordt het metselwerk gereinigd onder stoomdruk. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk maar zal ongeveer 150 bar stoomdruk zijn en 150 graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen doodbranden van het metselwerk en zal schade aan de ondergrond nagenoeg uitgesloten zijn omdat wij reinigen met stoomdruk i.p.v. hoge druk!

 

voegen herstellen

Na droging van de ondergronden kunnen wij nieuw voegwerk aanbrengen. het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse VH35. (e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61) Als het nieuwe voegwerk is uitgehard kunnen wij het voegwerk en metselwerk beschermen met gevel impregneer.

 

gevel impregneren

Na uitharding van het nieuwe voegwerk wordt het metselwerk en voegwerk beschermt met gevel impregneer. Dit is een transparante beschermlaag die ervoor zorgt dat al het regenwater gedurende 10 jaar van het metsel en voegwerk af-parelt. Hierdoor voorkom je afbreuk aan voeg en metselwerk. Wij geven 10 jaar garantie op de water afstootbaarheid van het impregneer product.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.