Spouwmuurisolatie, impereneren en opnieuw voegen

Spouwmuurisolatie en gevelonderhoud De Kwakel

Gevelreiniging

HGT geveltechniek heeft van beide woning in De Kwakel op de Drechtdijk 25 en 27 al het metselwerk gereinigd d.m.v. stoomcleanen. Dit was nodig omdat de bewoners last hadden van vochtdoorslag. Doordat alle vervuiling van het metselwerk en voegwerk verwijderd is kan het latere aangebrachte impregneer product beter en dieper hechten. De werkdruk voor het reinigen van de gevels word ter plaatsen afgesteld, zodat schade aan het voegwerk nihil zou zijn!

 

Voegen/ Voegen herstellen

Het voegwerk van de regenkanten (zuid en zuid/west kanten) en van de 2 schoorstenen zijn in zijn geheel vervangen. Het voegwerk van de overige geveldelen waren nog goed daardoor is besloten het voegwerk van deze geveldelen te controleren op gebreken. Het voegwerk word uitgehakt tot minimaal 1 cm en schoongespoeld. Dit in noodzakelijk wil het nieuwe voegwerk goed kunnen hechten en zodat het voegwerk ook weer minimaal 30 jaar mee kan.

 

impregneren

Nadat de gevels zijn gereinigd, nieuw voegwerk is aangebracht of is gerepareerd zullen wij de geveldelen voorzien van een impregneer laag. Impregneer is een transparante beschermlaag dat gedurende 10 jaar het regenwater uit de geveldelen moet houden! vocht dat tussen de muren zit kan er wel uit dampen! Wij geven u ook 10 jaar garantie op het waterafstootbaarheid van het impregneer product!

 

Spouwmuurisolatie

De woonhuizen in De Kwakel komen voor het bouwjaar 1974. Dit betekend dat de woningen vanuit de bouw geen isolatie hebben meegekregen. De bewoners hebben daarom gekozen om de spouwmuren te voorzien van spouwmuurisolatie. We boren kleine openingen in het voegwerk en met onze isolatie machine kunnen wij het materiaal gemakkelijke aanbrengen. Nadat de gehele spouwmuur is voorzien van isolatie worden de boorgaten afgevoegd is bestaande kleur als de rest van het woonhuis!
Isoleren gaat gepaard met ventileren, het woonhuis word goed worden geventileerd nadat de spouwmuren zijn voorzien van spouwmuurisolatie! Voor de kruipruimte zullen wij ventilatie kokers aanbrengen zodat deze ruimte ook geventileerd blijft!
U verdient binnen 5 jaar de kosten van het isoleren terug!

 

Schoorsteen renovatie

Het metselwerk en voegwerk van de schoorstenen waren zo slecht dat hiervoor ik gekozen om deze in zijn geheel te vervangen. Het voegwerk is uitgehakt en de kapotte stenen van de schoorsteen zijn vervangen voor nieuwe, loszittende stenen zijn weer vast gezet. De bovenkant van de schoorsteen is afgemeerd met een teerlaag zodat vocht niet kan indringen via de bovenkant!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.