Spouwmuurisolatie met 10 jaar garantie 53 woningen woerden

Spouwmuurisolatie Woerden

Knauf Supafil Spouwmuurisolatie 

Spouwisolatie is een product dat veel gebruikt wordt voor het isoleren van nieuwe en bestaande spouwmuren. Het bestaat uit zachte, witte glaswolvlokken die vochtwerend behandeld zijn. Supafil glaswol heeft een unieke vezelstructuur die speciaal voor het na-isoleren van spouwen werd ontwikkeld. In tegenstelling tot gewone glaswol is Supafil vochtafstotend, waardoor het zijn isolatiewaarde zal behouden.

 

Wat is spouwmuurisolatie

Knauf Supafil spouwisolatie heeft als voordeel dat het relatief weinig kost, terwijl de besparing op energiekosten groot is. De witte wol is niet alleen vochtafstotend en dampdoorlatend, maar ook onbrandbaar. Supafil heeft een hoge isolatiewaarde en goede geluiddempende prestaties. Het wordt officieel 10 jaar gegarandeerd, maar gaat levenslang mee zonder enig verlies van isolatiewaarde.
Supafil bestaat uit 70% gerecycleerd glas en is hierdoor een milieuvriendelijker alternatief dan PUR-schuim. De wol wordt heel dun gesponnen zodat het elke opening moeiteloos kan bereiken.

 

Spouwmuurisolatie

Bij nieuwbouwwoningen zijn de spouwmuren al tijdens de bouw geïsoleerd. Bij oudere woningen, gebouwd tussen 1930 en 1975, is dat meestal niet het geval en kan je denken aan het na-isoleren van de spouwmuren. De energiebesparing door Knauf Supafil spouwmuurisolatie hangt af van het type woning. Na het inspuiten van Supafil kan je volgende besparing bereiken:
– 10 tot 12% van het energieverbruik bij een woning in de rij.
– 20 tot 22% van het energieverbruik bij een halfopen bebouwing.
– 22 tot 25% van het energieverbruik bij een vrijstaande woning.

 

Spouwmuur isolatie

– Een hoge energiebesparing.

– De hoogste isolatiewaarde voor glaswol als (na)isolatie van spouwmuren.
– Niet ontvlambare isolatie (Eurobrandklasse A1).
– Zorgt voor thermisch comfort: het houdt de warmte in huis.
– Zorgt voor akoestisch comfort: geluiden van binnen naar buiten en omgekeerd worden gedempt.
– Is waterafstotend; regenvocht dringt niet door de isolatielaag naar de binnenmuur, maar laat wel waterdamp door van binnen naar buiten, waardoor deze kan blijven “ademen”.
– Zorgt voor een optimale verdeling van de glaswol in de spouw zonder dat het in kan zakken.
– Vormt geen voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.
– Is onaantrekkelijk voor muizen, ratten en ander ongedierte.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.