strengpers stenen behandelen? HGT is een specialist op dit gebied

Gevelonderhoud Wilnis

Voegwerk vervangen

 

Het bestaande voegwerk aan de achtergevel van het woonhuis en de achtergevel van de berging was van slechte kwaliteit op het moment dat wij een inspectie uitvoerden. De overige geveldelen van het woonhuis en van de berging zijn wel van goede kwaliteiten. Dit wordt veroorzaakt door zon en regen. De slechtste geveldelen van een woonhuis zijn de zuid en de west geveldelen, deze geveldelen krijgen het meeste last van zure regen en UV -stralingen en dit geeft afbreuk aan het metselwerk en voegwerk.

 

Het bestaande voegwerk wordt door ons met pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte van minimaal 10 mm of tot aan de metselmortel. Het voegwerk wordt door ons stof arm verwijderd d.m.v. stofafzuigingen.

 

Metselwerk reinigen d.m.v. steam +

 

Als het bestaande voegwerk is verwijderd kunnen wij beginnen met het reinigen van het metselwerk en tevens het stof vrij maken van de ondergrond. De druk wordt afgesteld of de hardheid van het metselwerk maar de temperatuur van het water loopt op tot 100 graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen dood branden van het metselwerk. Als de gehele gevel is gereinigd zullen wij het metselwerk na spoelen met schoon leiding water zodat de gehele gevel stof vrij is. Dit is noodzakelijk voor een goede hechting van het nieuwe aangebrachte voegwerk.

 

Impregneren strengpers stenen

 

Als het nieuwe voegwerk is aangebracht en is uitgehard kunnen we starten met het impregneren van het metselwerk en voegwerk. Deze woning en berging is opgebouwd uit strengpers gevelstenen, dit is een harde steen waardoor gewone gevel impregneer niet zal indringen in het metselwerk, wel in het voegwerk maar de gevel is hierdoor niet goed beschermt tegen weersinvloeden. Daarom adviseren wij de bewoners op strengpers gevelstenen te impregneren met een impregneer op crème basis. Dit is een dikke impregneer pasta dat we d.m.v. rollers en blokkwasten zullen aanbrengen, de impregneer zal rustig en geleidelijk in het metselwerk en voegwerk indringen en de gevels wel goed beschermen tegen weersinvloeden.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.