totaal onderhoud 53 woningen Woerden. isolatie gevelonderhoud

Gevelonderhoud Woerden

Spouwmuurisolatie

De 53 woningen te Woerden zijn gebouwd voor 1974. Dit betekend dat woningen vanuit de bouw geen spouwmuurisolatie hebben meegekregen.
Bij inspectie is gebleken dat de spouwmuren helemaal leeg waren en dat de spouwdikte 7cm bedraagt. Hierdoor heeft de woningbouw ervoor gekozen om de spouwmuren te gaan isoleren!

Door kleine openingen in het voegwerk kunnen wij het isolatiemateriaal aanbrengen. Het boorpatroon en de machine afstelling is het belangrijkste voor het isoleren zelf! als dit allemaal is aangebracht of is ingesteld zullen wij de spouwmuren vol blazen het Supafil++

De Lakda waarde bij een spouwmuur van 7cm bedaagd 2.05 (minimaal 1,3 vereist) Dit zal neerkomen op een energie besparing van 25%

 

Gevelonderhoud

Van de regen geveldelen (zuid, zuid/west kanten) zal het voegwerk compleet worden vervangen. Er worden met stofarme hakmachines het voegwerk uitgehakt tot een diepte van minimaal 1cm. Naderhand worden deze geveldelen gereinigd d.m.v. stoomcleanen.

De overige geveldelen worden nadat deze zijn gereinigd gecontroleerd op gebreken. Waar het voegwerk beschadigd is zullen wij deze voegen herstellen.

 

Gevelreiniging d.m.v stoomcleanen

Al het metselwerk en voegwerk van de woningen, bergingen en tuinmuren worden onder gepaste druk en met heet water gereinigd. Doordat wij met 102 graden heet water kunnen reinigen kan de werkdruk omlaag om toch nog een mooi resultaat het hebben.

Bij deze reinigings methode zullen alle algen en mossen doodbranden van de gevel. Dit in nodig indien de gevels later behandeld worden met een gevel impregneer.

 

Gevel impregneren

Nadat al het metselwerk en voegwerk is gereinigd d.m.v. stoomcleanen, voegen herstellen, spouwmuurisolatie is aangebracht kunnen wij straten met het impregneren van de gevel.

Gevel impregneren is een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater niet meer kan indringen maar van de gevel afglijd! Hierdoor heeft als en mos minder kans op de groeien en zal het voegwerk beschermt blijven tegen weersinvloeden.

 

Muur herstellen

Van alle 53 woningen zijn ook alle kozijnen vervangen. Hierdoor moesten ook alle raamdorpelstenen van de woningen worden verwijderd en worden vervangen. Wij hebben de raamdorpelstenen op maat kunnen bestellen waardoor de waterslagen er nu erg strak inzitten!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.