ventilatie rooster aanbrengen t.b.v. vochtproblemen kruiptruimte

Gevelonderhoud Vleuten

Gevelreiniging d.m.v. stoomcleanen

33 woningen in Vleuten worden gerenoveerd. In opdracht van de woningbouw vereniging zijn wij momenteel bezig om al het metselwerk en voegwerk van de woningen, bergingen en tuinmuren te reinigen d.m.v. stoomcleanen.

Stoomcleanen betekend het reinigen onder hete temperaturen. Doordat het water 102 graden heet wordt kan de werkdruk omlaag. Alle algen en mossen zullen door deze reinigings methode doodbranden. Dit is noodzakelijk voor het latere aan te brengen impregneer product.

Omdat de werkdruk laag is ( ongeveer 50 bar) zal het voegwerk nagenoeg niet beschadigd raken!!

 

Gevelrenovatie, voegen herstellen en muur herstellen

Nadat het metselwerk en voegwerk is gereinigd d.m.v. stoomcleanen zullen wij het voegwerk controleren op gebreken. Waar het voegwerk is beschadigd zullen wij dit ophakken en afvoegen in de kleur van de bestaande gevel.

Kapotte stenen worden vervangen voor nieuwe stenen.

 

Gevel impregneren

Voegen herstellen en stoomcleanen is nu uitgevoerd na droging en uitharding van de ondergrond kunnen wij starten met gevel impregneren. Dit is een beschermlaag die voorkomt dat regenwater kan indringen. Dit heeft aardig wat voordelen waaronder dat het voegwerk langer meegaat omdat het niet in aanraking komt met vocht tevens zullen de algen en mossen minder snel kunnen aangroeien!

 

kruiptruimte ventilatie

T.b.v. de kruipruimte is ons gevraagd om ventilatie aan te brengen. Wij hebben gaten geboord van 50mm rond in een hoek van 45 graden schuin naar beneden. In het gat dat is ontstaan zullen wij een koker plaatsten zodat het isolatie materiaal geen kans heeft om te zakken en voor de beluchting te gaan zitten! Die koker zal vast worden gezet op het rooster dat wij monteren op de gevel. Hierdoor kan de ruimte onder de vloer nu goed ventileren!

Isoleren gaat gepaard met ventileren, als er niet voldoende word geventileerd kunnen er vocht problemen ontstaan!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.