Verf verwijderen muur Mijdrecht, Proostdijschool

Verf verwijderen Mijdrecht

Verf verwijderen muur

De Proostdijschool te Mijdrecht heeft diverse muurschilderingen staan op de gevels. Deze dienen verwijderd te worden. Wij hebben de betreffende geveldelen eerst met een bio stripper voor behandeld. Na een inwerk periode van 24 uur word het metselwerk gereinigd d.m.v. stoomreingen.

Gevelreiniging

Nadat de bio stripper zijn werk heeft gedaan, zullen wij de betreffende geveldelen reinigen. De werkdruk word ter plaatsen afgesteld op de hardheid van het metselwerk. Het tempratuur van het water gaat tot 150graden. (stoomdruk) Doordat het water extreem heet word zal het verf gemakkelijker van de muren te verwijderen zijn. Deze handeling zal meerdere keren uitgevoerd moeten worden als er verschillende verfsystemen in de loop der jaren zijn aangebracht!

 

Zandstralen

Nadat de betreffende geveldelen zijn gereinigd zal ongeveer 80 tot 90 % van al het verfwerk verwijderd zijn. Daarna word het metselwerk gezandstraald. Hierdoor krijgen we het metselwerk voor zeker 95% tot 100% schoon, zonder dat het metselwerk beschadigd is! Daarin tegen heeft het voegwerk aardig wat te verduren gehad. Vaak dient het voegwerk vervangen te worden!

 

Voegen herstellen

Nadat al het verf van het metselwerk is verwijderd controleren wij het voegwerk, bij de Proostdijschool te Mijdrecht bleek het voegwerk te slecht te zijn voor reparatie. Hierdoor is besloten al het voegwerk in zijn geheel te vervangen! Wij zullen het voegwerk uithakken tot minimaal 1 cm, hierdoor heeft de nieuwe voeg een goede hechting.

Gevel impregneren

Nu het verf van de muren is verwijderd, het voegwerk is vervangen en uitgehard kunnen wij beginnen met de gevels beschermen tegen vochtdoorslag. Dit doen wij d.m.v. impregneren. Het is een dampdoorlaatbaar systeem, het regenwater kan er niet in dringen maar vocht binnenin kan er wel uit! Deze beschermlaag is transparant en wij geven 10 jaar garantie hierop!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.