Gevel opnieuw voegen Amstelveen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Amstelveen op de Ruys de Beerenbroucklaan 36 , 38 en nr. 40 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 • Bestaande voegwerk stof-arm verwijderen. d.m.v. stofzuigers
 • Het metselwerk reinigen d.m.v. zandstralen (Torbo straalsysteem)
 • Het isoleren van de spouwmuren d.m.v. minerale wol van Supafil HR +
 • Nieuw voegwerk aanbrengen, na-gestreken borstel voegwerk
 • Het renoveren van de schoorstenen
 • Het impregneren van de gereinigde en opnieuw gevoegde geveldelen
 • Het verzorgen van hang en klimmateriaal

Stofvrij uithakken en voegen

Het voegwerk van een woning, gevel of muur bepaald voor een groot deel het aanzicht ervan. En maakt metselwerk helemaal af. Bijna 20% van een muur of gevel bestaat uit voegwerk. Door jaren van weersinvloeden en overige vervuiling wordt het voegwerk aangetast. Delen van de voegen laten los of worden zo poreus dat er vochtproblemen ontstaan.

Slecht voegwerk kan vochtproblemen in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade of schimmel in huis kan ontstaan. Vaak is het daarom noodzakelijk om bestaande voegwerk te vervangen. Het uithakken en/of -slijpen van voegwerk wordt veelal uitgevoerd in combinatie met gevelreiniging en impregneren.

HGT Midden-Nederland B.V.  is gespecialiseerd in het uithakken en/of -slijpen van voegwerk. Met professionele machines wordt het oude voegwerk verwijderd zonder de stenen of metselwerk te beschadigen. Na het verwijderen van het oude voegwerk zal de gevel worden gereinigd en schoongespoeld, dit wordt gedaan  om een stofvrij en schone hechting voor de nieuwe voeg te verkrijgen. Na deze bewerkingen is de gevel klaar om van nieuw voegwerk te worden voorzien. Wij kunnen verschillende voegen aanbrengen, waaronder een ambachtelijke knipvoeg, snijvoeg of platvol doorgestreken voeg.

Zandstralen d.m.v. Torbo straalsysteem

Het unieke van dit straalsysteem is dat het straalmiddel in de ketel wordt vermengd met water. Vroeger werd er gestraald met enkel met zand. Door water aan het zand toe te voegen ontstaat er een mengsel met een veel zachter inslag op de gevel. Hierdoor kunnen we veel gevels stralen zonder de voegen of het metselwerk te beschadigden.

Voordelen van minerale wol en Knauf

 • Hogere isolatiewaarde
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Stof-arm en geurloos, doordat er geen formaldehyde in zit
 • Stevig materiaal, licht van gewicht en flexibel
 • Duurzame samenstelling

Gaat uw voorkeur uit naar isolatie met wol? Schroom dan niet om een afspraak in te plannen voor een isolatie-inspectie (geen kosten!) of om nu alvast wat extra informatie in te winnen over minerale wol of de vragen te stellen die bij u spelen. Onze adviseurs vertellen u graag meer!

De gevel impregneren: wat is dat?

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.