Gevelonderhoud Aalsmeer

Gevelonderhoud

HGT heeft in Aalsmeer op de Kerkweg 23 de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Al het voegwerk van het woonhuis, aanbouwen en schoorstenen vervangen.
  • Het aanbrengen van wapening t.b.v. de lateiconstructie aan de voorgevel van het woonhuis.
  • Het metselwerk is gereinigd d.m.v. zandstralen.
  • De spouwmuren hebben wij voorzien van spouwmuurisolatie.
  • De gevels worden beschermt tegen weersinvloeden d.m.v. gevel impregneer.
  • Het verzorgen van het steigermateriaal.

 

Zandstralen

De bakenstenen zijn geschikt om de zandstralen. Door de gevels te zandstralen geeft dat uiteindelijk het mooiste resultaat. Wij stralen het metselwerk d.m.v. torbo straal systeem. Lage druk in combinatie met fijn zand (eurofinsche) wordt het metselwerk gepolijst. Naderhand worden de gevels schoongespoeld met schoon leiding water.

 

Voegen

Al het voegwerk van het woonhuis, aanbouwen en van de schoorstenen zijn door hgt vervangen. Het bestaande voegwerk was poreus en slecht waardoor de bewoners op diverse plekken in de woning vochtdoorslag kregen. platvol voegwerk gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee en dan zullen de regenkanten zeker aan vervanging toe zijn. (zuid en west geveldelen) Het bestaande voegwerk wordt stofarm verwijderd. Aan de hakhamers en slijptollen plaatsen wij bouwstofzuigers zodat de fijnstof direct wordt afgezogen.

 

Wapening aanbrengen

Lateien die doorhangen kunnen wij herstellen zonder de gehele buitengevel open te moeten hakken. Er zal vooraf een berekening worden gemaakt om de latei te verstevigen. Aan de hand van deze berekeningen zullen wij op diverse plekken het voegwerk 45 mm inslijpen, het voegwerk wordt eruit gehaald en de ondergrond wordt stofvrij gemaakt. Op deze plekken plaatsen wij 6mm wapeningstaven aan en smeren dit af met een 2 componenten mortel, na uitharding van de componenten mortel zullen wij de laatste 10mm afvoegen.

 

Spouwmuurisolatie

Woning vanaf 1925 tot 1974 hebben vanuit de bouw geen spouwmuurisolatie meegekregen. Heeft u een woning uit dit jaartal en is de woning nog niet geïsoleerd dan is er voor u nog veel winst te behalen op het gebied van verduurzamen. D.m.v. kleine openingen in het voegwerk kunnen wij het isolatie materiaal in de spouwmuren blazen. De terugverdientijd bij een vrijstaande woning zoals hier in Aalsmeer op de Kerkweg 23 is ongeveer 3 jaar.

 

Impregneren

Nu het voegwerk is vervangen, het metselwerk is gezandstraald, de spouwmuren zijn geïsoleerd en de wapening is aangebracht zullen wij de gevels beschermen tegen weersinvloeden. Dit wordt gedaan met impregneer. Impregneer is een transparant en ademend product dat ervoor zorgt dat regenwater niet meer in de geveldelen kan indringen. Hierdoor al de gevel minder snel vervuilingen aantrekken (algen en mossen) zal het voegwerk langer mee gaan omdat het minder te lijden heeft gehad, zal het isolatie materiaal niet worden aangetast.

 

Garantie

Wij geven altijd een garantie van 10 jaar op onze geleverde diensten.

  • opnieuw voegen
  • spouwmuurisolatie
  • wapening aanbrengen
  • impregneren