gevelonderhoud Diemen n.a.v. slecht voegwerk en doorslag

Gevelonderhoud Diemen

Reinigen

 

Alle gevels van het woonhuis zijn in de loop der jaren vervuilt geraakt door algen, mossen en atmosferische vervuilingen. Hierdoor hebben wij de bewoners eerst geadviseerd om de gevels te reinigen d.m.v. steam+. Met deze reiniging methode voorkomen wij dat schade aan de gevels / ondergronden. We reinigen met lage druk maar met heel heet water. (maximaal 150 graden heet water) Hierdoor braden de vervuilingen van de ondergronden zonder dat de ondergronden beschadigen. Los zitten voegwerk kunnen wij uiteraard niet ontzien maar dit zal door ons gerepareerd worden zodat de gevel weer geheel afsluit.

 

Voegen

 

De berging van aan het woonhuis staat pal op de regen en zon kant (zuid/westen) deze is in de loop der jaren te zwaar aangetast dat wij de bewoners geadviseerd hebben om de berging in zijn geheel opnieuw te voegen. De rest van de geveldelen van het woonhuis zijn van goede kwaliteiten en staan niet in regen en zon kanten dus deze geveldelen kunnen worden gerepareerd nadat ze gevels zijn gereinigd. Het voegwerk van de raamdorpelstenen is ook in de loop der jaren aangetast door regenwater, deze tegels liggen vaak horizontaal met een kleine afschot zodat het regenwater niet naar binnen kan komen. Het voegwerk hiertussen zullen wij inslijpen, stofvrij maken om later met een krimpvrije cementmortel de raamdorpelstenen opnieuw in te wassen. Hierdoor kan regenwater niet meer in de spouwmuur terecht komen. Als het nieuwe voegwerk is aangebracht en is uitgehard kunnen wij starten met het waterdicht maken van de gevels. (impregneren)

 

Impregneren

 

Het woonhuis en de berging in Diemen op de Grote Peel 72 is opgebouwd uit streng pers stenen. Dit zijn hele harde stenen, harder dan gewone bakstenen. Hierdoor hebben wij de bewoners geadviseerd om de gevels te behandelen met een gevel impregneer op crème basis. Deze dikke pasta impregneer zorgt ervoor dat de langzaam in het metselwerk wordt opgenomen. Vloeibare impregneer dat wordt gebruikt om bakstenen te impregneren is niet voldoende om streng pers stenen te impregneren. De beschermlaag van de crème impregneer is ook een stuk krachtiger dan de vloeibare impregneer. (3 keer zo sterk) De harde steen neem geen vloeistoffen op dus het geeft geen enkele zin om streng pers stenen te impregneren op vloeibare basis, wel op crème basis!  

 

Garantie.

 

Op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar!   

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.