Gevelonderhoud Diemen

Gevelonderhoud Diemen

Op de Groote Peel 75 in Diemen heeft HGT Midden-Nederland B.V. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  •  Bestaande voegwerk verwijderen met fijnstof afzuigingen.
  •  Gevelreiniging d.m.v. steam+ reinigen.
  •  Nieuw voegwerk aanbrengen t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
  •  Gevel impregneren. (de gevels vochtwerend maken)

Wanneer kan de muur gevoegd worden

Wanneer u een muur kunt voegen, is afhankelijk van de situatie waarmee u te maken heeft. Als het om een bestaande muur gaat die opnieuw gevoegd dient te worden, kan men met het voegen beginnen zodra de oude voeg is verwijderd. Wanneer het een nieuwe muur betreft, is het raadzaam minimaal 2 weken te wachten nadat de muur is gemetseld. Dit is van belang omdat hiermee de kans op krimp- en zetscheuren wordt voorkomen. Ook de kans dat u te maken krijgt met witte aanslag (chemische reactie) op de gevel die niet of nauwelijks zal verdwijnen, wordt hiermee afgenomen.

Kleurverschillen in het voegwerk voorkomen
Om kleurverschil in het voegwerk te voorkomen, is het aan te raden om met één partij cement te werken. Daarnaast kan kleurverschil in het voegwerk komen door verschil van hoeveelheid water bij het aanmaken van de voegmortel, de weersomstandigheden tijdens het uitharden van de voeg en/of wateronttrekking door de stenen.

Het voegen van de muur

Zorg ervoor dat de voegen in de muur schoon zijn. Wanneer u met een oude muur te maken heeft, kunt u de bestaande voegen met een slijpschijf of hamer en beitel verwijderen. De oude voeg dient te circa 1 cm verwijdert te worden. Bij een nieuwe muur is de voeg meestal al uitgekrabd. een vakman nodig? wij kunnen u helpen, vraag een offerte aan, wij komen vrijblijvend langs om de situatie te bekijken, beoordelen, inmeten. Aan de hand van deze gegevens zullen wij een offerte opstellen.

Impregneren

Het crème impregneermiddel is waterafstotend en sterk geconcentreerd. Deze crème heeft een diep indringend vermogen en laat bij het aanbrengen geen kleur achter. Het crème impregneermiddel is aan te brengen met een verfroller, kwast of een spuit.

 

Commentaren voor deze post zijn gesloten.