gevelonderhoud en spouwmuurisolatie in Aalsmeer. 10 jaar garantie

Gevelonderhoud en spouwmuurisolatie Aalsmeer

Voegwerk vervangen.

 

Het bestaande voegwerk wordt door ons met van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt uitgeslepen tot een diepte van minimaal 10 mm of tot aan de metselmortel. Dit wordt stofarm verwijderd d.m.v. stofafzuigingen. Hierdoor ontstaat er geen overlast meer voor mens en milieu. Als het bestaande voegwerk is verwijderd zullen wij eerst de betreffende geveldelen reinigen voordat we de geveldelen opnieuw gaan voegen. Als de betreffende geveldelen helemaal stofvrij zijn en droog is zullen wij de geveldelen gaan voegen. Diverse soorten voegwerk kunnen wij aanbrengen, platvol voegwerk, terug liggend voegwerk, knip of snijvoegwerk, schaduw voegwerk, nagestreken voegwerk. Voordat we gaan voegen zullen we eerst een paar proefvlakken opzetten voor de kleurbepalingen ook hier zitten verschillende mogelijkheden in.

 

Zandstralen.

 

De bewoners hebben ervoor gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. zandstralen. De huidige vervuiling zat te diep in met metselwerk waardoor wij het met heet water reinigen niet het gewenste resultaat kregen. D.m.v. zandstralen polijsten wij het metselwerk en halen wij er ongeveer 0.1 mm vanaf. Daardoor krijgt het metselwerk zijn originele kleur weer terug. Het zandstralen wordt uitgevoerd met de nieuwste technieken (Torbo straal systeem) en met het fijnste zand. Hierdoor zal het metselwerk niet beschadigd raken en zal er ook geen kwarts stof meer vrij komen. Ook dit is weer beter voor mens en milieu.

 

Metselwerk reparatie.

 

Aan de zon en regen zijde van het woonhuis (zuid/westen) heeft in de loop der jaren teveel last gekregen van vochtindringing, hierdoor zijn de kozijn ankers gaan roesten.  Op diverse plekken hebben de geroeste kozijn ankers het metselwerk kapot gedrukt. HGT geveltechniek heeft deze stenen verwijderd, de oppervlakte hebben wij stofvrij gemaakt en nieuwe stenen terug ingeboet. Omdat het metselwerk wordt gezandstraald konden we de nieuwe stenen goed op kleur aanhelen en inboeten, dit geeft uiteindelijk het mooiste resultaat.

 

Isoleren.

 

De spouwmuren van het woonhuis zijn in het verleden nog niet voorzien van isolatie materiaal. De bewoners hebben ervoor gekozen om de spouwmuren te voorzien van spouwmuurisolatie met het materiaal Supafil HR+. D.m.v. kleine openingen in het voegwerk kunnen wij het isolatiemateriaal aanbrengen. Het isolatiemateriaal wordt van onder naar boven gevuld, na ongeveer 4 jaar heeft u de kosten voor het isoleren van de spouwmuren terug verdient aan het besparen van stookkosten. Het wooncomfort merkt u vanaf dag 1 nadat het isolatie materiaal is aangebracht. Bij de woning in Aalsmeer hebben wij het voegwerk compleet vervangen, daardoor kunnen wij het boorpatroon wegwerken achter het nieuwe aangebrachte voegwerk. Als dit niet het geval is worden te gaten afgevoegd nadat de spouwmuren zijn voorzien van spouwmuurisolatie. Dit wordt op kleur uitgevoerd zodat het haast niet opvalt dat de gevels zijn geïsoleerd.

 

Impregneren.

 

Wij adviseren om te alle tijden je gevels te voorzien van gevel impregneer. Met gevel impregneer voorkom je dat regenwater kan indringen via het metselwerk en voegwerk. Hierdoor zullen algen en mossen minder snel aangroeien ( dit is bevorderlijk voor de uitstraling van het woonhuis)  en zal het voegwerk niet beschadigd raken. (je verlengt de levensduur van het voegwerk met 10 jaar) Nadat gevels zijn gereinigd d.m.v. zandstralen staan alle poriën van het metselwerk en het nieuwe aangebrachte voegwerk helemaal open, indien dit niet wordt behandeld met gevel impregneer zullen deze geveldelen nog eerder vervuild raken als voor de behandeling. Impregneer is een transparante beschermlaag die wij zullen aanbrengen via het vloeisysteem of nevelsysteem, naderhand zullen wij alle ramen en kozijnen bewassen en schoon opleveren.

 

Oplevering / 10 jaar garantie.

 

Na elke werkdag laten wij onze werkplek bezemschoon achter. Mochten de buren overlast ondervinden van onze werkzaamheden zullen wij bij de buren ook zorg dragen aan het schoon opleveren van de woning. Al het houtwerk wordt afgenomen en het glaswerk wordt door ons bewassen. Na het opleveren van de werkzaamheden heeft u recht op 10 jaar garantie op alle geleverde diensten van HGT geveltechniek.