gevelonderhoud en spouwmuurisolatie in Vinkeveen, 10 jaar garantie

Gevelonderhoud en spouwmuurisolatie Vinkeveen

Gevelreiniging

 

Het metselwerk van het woonhuis in Vinkeveen op de Herenweg 270 in zwaar vervuild geraakt door algen en mossen aangroei, teven geeft door de jaren heen de atmosferische vervuilingen ook aardig zijn best gedaan om de gevel een grauwe uitstraling te geven. De voegen van het woonhuis zijn van matige kwaliteiten daarom is ervoor gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. steam +. De werkdruk (bar) wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergrond maar de temperatuur van het water zal oplopen tot 150 graden heet water. (stoomdruk) Hierdoor worden de vervuilingen uit de geveldelen gebrand met stookdruk en zal schade nagenoeg uitgesloten zijn. Hoe sneller je de gevels laat reinigen hoe mooier het resultaat wordt. Door deze methode van reinigen toe te passen hoeft het voegwerk niet vervangen te worden.

 

Voegwerk reparatie

 

Wel zal het huidige voegwerk grondig worden geïnspecteerd door ons. In de loop der jaren is voegwerk op sommige plekken beschadigd of zijn er kleine scheuren ontstaan in het metselwerk of voegwerk. Dus zullen wij herstellen, dit doen wij d.m.v. het huidige voegwerk op te hakken, schoon te spoelen en naderhand af te voegen in bestaande voegsoort en voegkleur. Je zal van de repartie haast niets meer zien. Nu de gevels weer helemaal dicht zitten en geen openingen meer aanwezig zijn kunnen wij starten met het beschermen van de geveldelen. Dit doen wij d.m.v. gevel impregneer.

 

Metselwerk impregneren

 

U moet het metselwerk zien als een soort huid, op het moment dat het gereinigd is staan de poriën van het metselwerk en voegwerk open. Hierdoor kan vocht en vervuilingen sneller aantrekken, dit is goed te voorkomen om het metselwerk en voegwerk te beschermen. Dit doen de d.m.v. het impregneren van voegwerk en metselwerk. Gevel impregneer is een beschermlaag dat gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater niet meer indringt.

 

Spouwmuurisolatie Knauf Supafil

 

Spouwisolatie is een product dat veel gebruikt wordt voor het isoleren van nieuwe en bestaande spouwmuren. Het bestaat uit zachte, witte glaswolvlokken die vochtwerend behandeld zijn. Supafil glaswol heeft een unieke vezelstructuur die speciaal voor het na-isoleren van spouwen werd ontwikkeld. In tegenstelling tot gewone glaswol is Supafil vochtafstotend, waardoor het zijn isolatiewaarde zal behouden.

 

Wat is spouwmuurisolatie

Knauf Supafil spouwisolatie heeft als voordeel dat het relatief weinig kost, terwijl de besparing op energiekosten groot is. De witte wol is niet alleen vochtafstotend en dampdoorlatend, maar ook onbrandbaar. Supafil heeft een hoge isolatiewaarde en goede geluiddempende prestaties. Het wordt officieel 10 jaar gegarandeerd, maar gaat levenslang mee zonder enig verlies van isolatiewaarde.
Supafil bestaat uit 70% gerecycleerd glas en is hierdoor een milieuvriendelijker alternatief dan PUR-schuim. De wol wordt heel dun gesponnen zodat het elke opening moeiteloos kan bereiken.

 

Spouwmuurisolatie

Bij nieuwbouwwoningen zijn de spouwmuren al tijdens de bouw geïsoleerd. Bij oudere woningen, gebouwd tussen 1930 en 1975, is dat meestal niet het geval en kan je denken aan het na-isoleren van de spouwmuren. De energiebesparing door Knauf Supafil spouwmuurisolatie hangt af van het type woning. Na het inspuiten van Supafil kan je volgende besparing bereiken:
– 10 tot 12% van het energieverbruik bij een woning in de rij.
– 20 tot 22% van het energieverbruik bij een halfopen bebouwing.
– 22 tot 25% van het energieverbruik bij een vrijstaande woning.

 

Spouwmuur isolatie

– Een hoge energiebesparing.

– De hoogste isolatiewaarde voor glaswol als (na)isolatie van spouwmuren.
– Niet ontvlambare isolatie (Eurobrandklasse A1).
– Zorgt voor thermisch comfort: het houdt de warmte in huis.
– Zorgt voor akoestisch comfort: geluiden van binnen naar buiten en omgekeerd worden gedempt.
– Is waterafstotend; regenvocht dringt niet door de isolatielaag naar de binnenmuur, maar laat wel waterdamp door van binnen naar buiten, waardoor deze kan blijven “ademen”.
– Zorgt voor een optimale verdeling van de glaswol in de spouw zonder dat het in kan zakken.
– Vormt geen voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.
– Is onaantrekkelijk voor muizen, ratten en ander ongedierte.

 

 10 jaar garantie

 

Op de waterafstootbaarheid van het impregneer product geven wij een garantie van 10 jaar, ook geven wij een garantie op het aanbrengen van het isolatie materiaal.     

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.