gevelonderhoud en spouwmuurisolatie, Loenen aan de vecht.

Gevelonderhoud Loenen aan de vecht

Zandstralen metselwerk

 

Het metselwerk van het woonhuis is in de loop der jaren zwaar vervuild geraakt door atmosferische vervuilingen. (denk hierbij aan auto of vliegtuig uitstoot) Hoe langer je wacht hoe dieper de vervuiling gaat zitten dus hoe moeilijker het te verwijderen is. Zorg ervoor dat u de gevels optijd reinigt zodat u gevels schoon blijven en de kwaliteiten van het metselwerk en voegwerk top blijft. Voor het huis in Loenen aan de Vecht is ervoor gekozen om het metselwerk te reinigen d.m.v. zandstralen. Met een lage staaldruk en straalgrit (ronde korrel) zal schade aan de ondergrond uitgesloten zijn. Wel zal het metselwerk gepolijst worden en zal het nagenoeg zijn originele kleur terug krijgen.

 

Voegwerk reparatie

 

Het bestaande voegwerk is van zo goede kwaliteit dat het voegwerk niet vervangen hoeft te worden. Het bestaande voegwerk is een knipvoeg en deze voegen gaan ongeveer 150 jaar mee. Wel zal eventuele beschadigde voegwerken hersteld worden. In de loop der jaren zijn kleine scheuren ontstaan in de gevels en her en der wat voegwerk is los komen te zitten. Dit wordt door ons vakkundig opgehakt, schoongespoeld en opnieuw afgevoegd in bestaande voeg en voegkleur. De reparatie voegwerk mag na oplevering haast niet meer opvallen.

 

Metselwerk impregneren.

 

Nadat geveldelen zijn gereinigd of opnieuw gevoegd adviseren wij om te alle tijden de geveldelen te beschermen met gevel impregneer. Door deze transparante beschermlaag aan te brengen voorkom je dat water kan indringen via de gevels. Hierdoor zal voegwerk en metselwerk niet worden aangetast en zal de gevel ook langer schoon blijven. Deze beschermlaag blijft minimaal 10 jaar water afstoten.      

 

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende isolatiemaatregel bij woningen. Dat is niet zo gek want met spouwmuurisolatie bespaart u tot 30% op het gasverbruik. Spouwmuurisolatie heeft u binnen 3 – 5 jaar terugverdiend.

 
De voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur heeft veel voordelen. Een investering in spouwmuurisolatie is dan ook erg interessant:

 Besparing van 30% op gasverbruik
 Verhoogd wooncomfort
 Beter energielabel resulteert in hogere woningwaarde
 Kou en vocht bij de muren verdwijnen
 Geen schimmel meer op binnenmuur
 

Een minder bekend voordeel van spouwmuurisolatie is dat de isolatie in de hete zomers de warmte juist buiten de woning houdt. En dat is fijn want zo heeft u in de zomer een heerlijk koele woning.

 

Wat is spouwmuurisolatie?
 

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dit noemen we een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Het verschil? Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

 
Is uw huis geschikt voor spouwmuurisolatie?
 

Of uw woning een spouwmuur heeft valt in de meeste gevallen af te leiden van het bouwjaar. Aan de hand van het bouwjaar worden ze verdeelt in drie categorieën:

Bouwjaar < 1925

Is uw woning gebouwd voor 1925? Dan heeft deze meestal geen spouwmuur maar een enkelsteens muur. Het isoleren van de gevel door spouwmuurisolatie is dan geen optie. In enkele gevallen is het mogelijk dat uw woning wel een spouwmuur heeft. Of uw woning een spouwmuur heeft kunt u eenvoudig controleren. Als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 centimeter is, dan heeft uw woning geen spouwmuur. Is de muur van uw woning breder dan 24 centimeter? Dan heeft uw woning een spouwmuur.

 

Bouwjaar 1925 – 1974
Woningen die gebouwd zijn tussen 1925 en 1974 hebben bijna altijd een spouwmuur. Woningen werden in deze periode niet direct bij de bouw geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dus een interessante optie. Maak nu een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

 

Bouwjaar > 1975
Vanaf 1975 werden de spouwmuren van woningen tijdens de bouw geïsoleerd. Maar dit geldt niet voor alle woningen. In enkele gevallen werden ze niet of matig geïsoleerd en is het nog mogelijk om uw woning extra na te isoleren. Bij woningen gebouwd vanaf 1990 is de spouwmuur tijdens de bouw al goed geïsoleerd en is spouwmuurisolatie niet mogelijk.

 

HR Supafil (minerale glaswol)

Een veelgebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie is minerale glaswol. In Nederland zijn al meer dan 200.000 woningen met minerale glaswol geïsoleerd. De glaswol is speciaal ontwikkeld voor na-isolatie van spouwmuren. Het materiaal bestaat uit zachte witte glaswolvezels en wordt gemaakt van gerecycled glas. De glaswolvlokken hebben een unieke vezelstructuur en zijn vochtafstotend. Door deze producteigenschappen is minerale wol zeer geschikt voor spouwmuurisolatie.

 

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij graag bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de spouwmuur met een camera. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

 

10 jaar garantie

 

Op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar

 

 

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.