Gevelonderhoud Leimuiden

Gevelonderhoud

HGT Midden – Nederland B.V. heeft in Leimuiden op de Beukelaan 50 (sportvereniging S.V. de Kickers) de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 •  Bestaande voegwerk verwijderen d.m.v. pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen. incl. werken met stofafzuigingen.
 •  Metselwerk reinigen d.m.v. steam + reinigen. (druk wordt ter plaatsen afgesteld, temperatuur van het water is 100 graden)
 •  Het voegwerk van de raamdorpelstenen vervangen.
 •  De geveldelen beschermen tegen weersinvloeden d.m.v. gevel impregneer.

Voegwerk

Voegwerk is het soort voeg dat zich in een gevel bevindt. Goede stevige voegen zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat het cement tussen de stenen (de voegen) is komen te vervallen, is gaan scheuren of simpel uit de gevel brokkelt. Op dit moment is het nodig dat je je voegen verwijderen gaat, en dat er renovatie aan het voegwerk uitgevoerd gaat worden. Je hebt op dit moment ook direct een keuze van het volgende soort voeg dat je wilt binnen je nieuwe gevel.

Soorten voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen te vinden in Nederland. Dit in tegenstelling tot vroeger waar iedereen op eenzelfde wijze de stenen een elkaar metselde. Gelukkig is het anders en zijn er nu tal van mogelijkheden om de muur een modern en strak uiterlijk te geven. Hieronder de meest gangbare soorten voegwerk waar je uit kunt kiezen:

 • Bol geklopte voeg, steekt iets bol uit
 • Verdiepte voeg, ligt dieper tussen de bakstenen
 • Platvol gladde voeg. gelijk aan de muur
 • Terug gehouden voeg, recht maar iets dieper in de gevel
 • Knipvoeg, uitstekende voeg met schuine randen
 • Schaduwvoeg, schuin naar binnen afgesneden
 • Gesneden voeg, uitstekend
 • Gekleurde voegen

De soort voeg die je zult kiezen hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en de stijl van je huis. De grootste populariteit is toch deel van de gesneden voeg, die straalt een bepaalde statigheid uit waar veel mensen voor vallen. Een mooie rode gemetselde muur met gesneden voeg ziet er erg statig uit.

Reinigen

HGT Midden – Nederland B.V. kiest altijd voor de nieuwste technieken om het reinigingsproces sneller en efficiënter te laten verlopen. Op dit moment werken wij met SteamPLUS om uw gevels weer als nieuw te krijgen.

SteamPLUS is een van de beste hogedruk reinigingstechnieken van het moment. Deze gepatenteerde techniek van stoomreiniging combineert de unieke reinigingsaspecten van stoom, water, zuurstof (lucht) en de effectiviteit van hogedruk. Het water wordt onder hogedruk oververhit, waardoor er stoom vrijkomt dat zorgvuldig op het oppervlak wordt gespoten. Door de inzet van SteamPLUS garanderen wij dat uw pand weer helemaal als nieuw oogt.

Wat is er mogelijk met SteamPLUS?

SteamPLUS maakt het mogelijk om hardnekkig vuil van de muren van uw pand te verwijderen. Zo bieden wij de garantie dat graffiti verwijderd wordt zonder vervelende chemie en/of afbijtmiddelen. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld kauwgom, verf, coatings, hars, lijmlagen of wegbelijning veel efficiënter weg te halen. De SteamPLUS methode is vier tot vijf keer sneller dan bevriezen of overige stoomtechnieken. HGT Midden – Nederland B.V. draagt zorgt voor het reinigen van uw gevels zonder het voegwerk te beschadigen! Wij vertellen u graag meer over de voordelen.

Gevel impregneren

Een geïmpregneerde gevel laat geen water door en neemt ook geen water op. Hierdoor wordt het binnen gezonder, heeft viezigheid minder grip op de muren en blijft alles mooier.

Buitenmuur

Door het impregneren van de buitenmuur daalt het absorptievermogen van de stenen. Het fijne gevolg is dat er minder waterdamp in huis dringt. Vooral regenzijdes van een gebouw/huis hebben hier veel profijt van.

Regenzijdes?

Met regenzijdes bedoelen we de buitenmuren waar ten gevolge van de windrichting en al dan niet aanwezige beplanting en bebouwing in de omgeving de meeste regen tegenaan slaat. Deze muren hebben logischerwijs meer te verduren dan buitenmuren aan de drogere kant. Die muren worden tegen neerslag beschermd doordat het gebouw tussen de muren en de wind met regen staat.

Gevel wel of niet impregneren?

Het vreemde is dat veel mensen klagen over vochtige binnenmuren en een gevel die na een regenbui erg traag opdroogt, zonder dit op te lossen. En dat terwijl de oplossing simpel, snel en goedkoop kan zijn. Het impregneren van buitenmuren met als doel vocht buiten houden, wordt gedaan met vloeistof of spray. Breng die aan op de gevel en klaar is Kees!